Mοσκοβισί: «Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα» - iefimerida.gr

Mοσκοβισί: «Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γάλλος επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων μίλησε στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για την κατάσταση στην Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Ο κ. Μοσκοβίσι τόνισε ότι μιλάει κάθε μέρα με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και με την κα Λαγκάρντ. Ο επίτροπος επισημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς ξέρει πως αν υλοποιήσει τα συμπεφωνημένα και δεχτεί καινούργιες υποχρεώσεις θα υπάρξει νέα βοήθεια.

Ο κ. Μοσκοβισί τονίζει χαρακτηριστικά:« Είμαστε σύμφωνοι ότι η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια για να προστατευθεί η Ευρωζώνη». Στην επιθυμία των Ελλήνων για αποχώρηση του ΔΝΤ από τη χώρα, ο επίτροπος απαντά ότι η παρουσία του ΔΝΤ είναι αναγκαία για τη συνέχιση και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, επισημαίνει ότι θα υπάρξει τεχνική παράταση του προγράμματος μετά την Πρωτοχρονιά και επιβεβαίωσε την πρόθεση της Κομισιόν να υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα για μια προληπτική γραμμή πίστωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιερ Μοσκοβισί Ελλάδα ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ