Η αντίδραση των Γάλλων και των Ιταλών στις παρατηρήσεις της Μέρκελ - iefimerida.gr

Η αντίδραση των Γάλλων και των Ιταλών στις παρατηρήσεις της Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έμειναν ασχολίαστες οι παρατηρήσεις της Ανγκελα Μέρκελ που θεώρησε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προσπαθούν να εφαρμόσουν Γαλλία και Ιταλία είναι ανεπαρκείς και ότι χρειάζεται να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για την δημοσιονομική τους προσαρμογή.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι η Γαλλία κάνει τις μεταρρυθμίσεις για το αναγκαίο καλό της χώρας και όχι για να ευχαριστήσει τον οποιοδήποτε Ευρωπαίο ηγέτη. Δήλωσε χαρακτηριστικά: « Και εγώ λέω πράγματα για την Γερμανία όπως ότι θα ήθελα να κάνουν περισσότερες επενδύσεις», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι λόγω της υπογεννητικότητας στην Γερμανία, σε λίγα χρόνια η Γαλλία θα είναι σε καλύτερη θέση από την Γερμανία.

Λιγότερο τζέντλεμαν ήταν ο αρχηγός της Γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν, που προέτρεψε την κυρία Μέρκελ να το «βουλώσει», λέγοντας ότι η Γαλλία είναι μια ελεύθερη χώρα.

Αλλά και στην Ιταλία ο Σάντρο Γκότζι, υφυπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων, δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις της καγκελαρίου λέγοντας ότι η Ιταλική κυβέρνηση ποτέ δεν έκανε υποδείξεις σε καμιά χώρα και απαιτεί τον ίδιο σεβασμό και από τους εταίρους της. Παρατρέπει μάλιστα την κ. Μέρκελ να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας της : « Η καγκελάριος Μέρκελ θα πρέπει να επικεντρωθεί στην εσωτερική ζήτηση στη Γερμανία, στην έλλειψη επενδύσεων ή στις ανισορροπίες του ισοζυγίου πληρωμών. Αυτό θα ήταν μία σημαντική συμβολή που η Ευρώπη περιμένει εδώ και πολύ καιρό από τη Γερμανία να έχει, και αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Γαλλία Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ