Σαμαράς: Η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Σαμαράς: Η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε το Σάββατο στις εργασίες της Συνόδου της νεολαίας του ΕΚΛ (Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) που διεξήχθη στο Ζάππειο, με την ΟΝΝΕΔ στην προεδρεία.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δύσκολη πορεία της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια, με την εκρηκτική ανεργία και την ραγδαία μείωση του ΑΕΠ και τόνισε πως «επιστρέφουμε», αφού όπως είπε «σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην περιοχή της Ευρωζώνης». Ο κ. Σαμαράς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία σας εδώ σήμερα, είναι ελπίδα για όλους μας. Για όλους εμάς τους Ευρωπαίους, οι οποίοι - έχετε δίκιο - αγωνιούν για την καταπολέμηση της οικονομικής στασιμότητας που αποτελεί μια πραγματική απειλή για τις κοινωνίες μας. Σκεφτείτε ότι είμαστε μια χώρα που βρίσκεται σε ύφεση εδώ και έξι χρόνια, ότι έχει ένα ποσοστό ανεργίας, που έφθασε στο αποκορύφωμά της τον περασμένο Σεπτέμβριο, 28%, 60% μεταξύ των νέων, μια χώρα που έχασε, κατά τη διάρκεια της κρίσης κάτι σαν το 28% του ΑΕΠ της χώρας. Τώρα επιστρέφουμε . Έχουμε πλεονάσματα, τόσο στον προϋπολογισμό μας όσο στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μας. Το τελευταίο τρίμηνο, αν και ακούγεται σαν οξύμωρο σχήμα, είναι αλήθεια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην περιοχή της Ευρωζώνης, ελπίζοντας να έχουμε κάτι σαν 2,9% το 2015 πραγματική ανάπτυξη. Έτσι, οι θυσίες ήταν τεράστιες, αλλά πιστεύουμε ότι η κρίση σύντομα θα τελειώσει. Έτσι, για μας, τους Έλληνες, η παρουσία τόσων πολλών νέων Ευρωπαίων σήμερα και τόσο πολλών νέων και επιτυχημένων επιχειρηματιών , είναι μια ισχυρή επιβεβαίωση αυτής της ελπίδας. Και μια υποστήριξη που δίνει νόημα σε όλες τις δυσκολίες που έχουμε περάσει και όλες τις προσπάθειες που έχουμε αναλάβει. Ναι, επιτέλους τα πράγματα αλλάζουν με το τρόπο που εμείς θέλουμε» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαμαράς ΟΝΝΕΔ νεολαία Ζάππειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ