«Συμφωνία» ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ σε τέσσερις άξονες - iefimerida.gr

«Συμφωνία» ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ σε τέσσερις άξονες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύγκλιση στα… σημεία, με στόχο τη συγκρότηση σχεδίου προοδευτικής διακυβέρνησης υπήρξε μετά τον «ουσιαστικό και εποικοδομητικό» όπως τον χαρακτήρισαν οι αντιπροσωπείες ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, και όπως όλα δείχνουν «ανοίγει ο δρόμος» για το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη, εντός του επόμενου 15νθημέρου.


Η Κουμουνδούρου «βλέπει» να στέκεται στο πλευρό της το κόμμα του Φώτη Κουβέλη αφού με αφορμή τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τα…φάλτσα που ακούστηκαν από την «ομάδα των 7», ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, έσπευσε να διευκρινίσει πως θα καταψηφίσουν την πρόταση που θα καταθέσουν τα κυβερνητικά κόμματα για την προεδρική εκλογή.

«Δεν μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις, όπως αυτές που απαιτεί το Σύνταγμα, τη στιγμή που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης συνεχίζουν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα», είπε και πρόσθεσε πως «δεν θα συμβάλλουμε στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση».

Δεύτερος άξονας συμφωνίας, το κεφάλαιο «εκλογές», με στόχο μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση και αστερίσκο για τη ΔΗΜΑΡ τον «αδιαπραγμάτευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό».
«Θα εργασθούμε για τη συνεργασία αυτών των δυνάμεων για τη μετακίνηση του άξονα της πολιτικής από τη συντηρητική στην προοδευτική κατεύθυνση» τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Οι δυο πλευρές «έδωσαν τα χέρια» και σε ό,τι αφορά στη βιωσιμότητα του Χρέους, με την Αγίου Κωνσταντίνου να τονίζει ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους που δεν είναι βιώσιμο, διαπραγμάτευση -χωρίς μονομερείς ενέργειες- καθώς και η προώθηση κοινωνικής πολιτικής και ανάπτυξης με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Τέλος, υπήρξε κοινός τόπος ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει νέα μέτρα, κάτι που δεν αντέχει η κοινωνία. «Τα όρια και οι αντοχές όμως του ελληνικού λαού έχουν εξαντληθεί καθώς δεν αποκρούονται οι παράλογες απαιτήσεις της τρόικας».

Στις αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων μετείχαν πέραν από τους γραμματείς κκ Δημήτρη Βίτσα και Θανάση Θεοχαρόπουλο, οι κκ Γιάννης Μπαλάφας, Αλέξης Μητρόπουλος και Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ