Συνταγή για φασολάδα με μπούκοβο, να καίει.
Θεωρείται μια από τις καλύτερες σούπες στον κόσμο και παγκόσμια τιμούν την φασολάδα. Εμείς καμμιά φορά την υποτιμούμε και αποκαλείται εθνικό φαγητό λόγω φτώχειας, υποτίθεται. Στο Μεξικό την κάνουν τσίλι, με κιμά, και την μεταμόρφωσαν σε παγκόσμιο έδεσμα.
Συνταγή για μια ταπεινή αλλά «πειραγμένη» φασολάδα
- 400 γραμμάρια φασόλια ξερά με ονομασία προέλευσης
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κλωνάρι σέλινο βιολογικό, να μοσχοβολάει
- 1 μύτη της κουταλιάς μπούκοβο
- 1/2 πιπερίτσα τσίλι κόκκινης
- Σάλτσα τομάτας
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μουσκέψτε τα φασόλια από νωρίς το βράδυ σε κρύο νερό και αφήστε τα
- Βάλτε τα σε χύτρα ταχύτητας με κρύο νερό να βράσουν
- Κρεμμύδι, καρότα, σέλινο σε κύβους
- Σάλτσα τομάτας
- Αλάτι
- Τα καυτερά υλικά
- Και στη φωτιά για 40 λεπτά το πολύ
- Συμβουλή: Μη ρίξετε ελαιόλαδο στη χύτρα
- Ρίξτε το όταν βγάλετε τη χύτρα από τη φωτιά
- Ξαναβάλτε τη χύτρα για 1 λεπτό στη φωτιά να ενσωματωθεί στο φαγητό σας
Βέβαια η μεξικάνικη συνταγή δεν είναι άσχημη. Ονομάζεται chili con carne και έχει φασόλια ξερά με κιμά συν όλες τις καυτερές πιπεριές του Μεξικού μαζεμένες σε ένα πιάτο. Τρως και ψήνεσαι ολόκληρος. Απόλαυση!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο