Σκουρλέτης για Σαμαρά: Ας μην ξαναμιλήσει για έξοδο από το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Σκουρλέτης για Σαμαρά: Ας μην ξαναμιλήσει για έξοδο από το Μνημόνιο

Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Να προκηρύξει το συντομότερο εκλογές και συντεταγμένα να αφήσει τον λαό να αξιολογήσει τα πράγματα», παρότρυνε τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια του briefing, από το μενού του οποίου δεν έλειψε και η υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

«Ο Προϋπολογισμός αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα» πρόσθεσε και διερωτήθηκε αυτό που λέει ο κ. Σαμαράς αν έχει ισχύ, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν άλλα μέτρα. «Τι θα κάνει; Θα περάσει μέτρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;», διερωτήθηκε.

«Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα σχετικά με την τρόικα θα πρέπει να κάνουν τον πρωθυπουργό να σκεφτεί πριν ξαναμιλήσει για έξοδο από το Μνημόνιο. Να ξεγελάσει δηλαδή το λαό. Ποτέ ο ίδιος δεν αμφισβήτησε αυτή την πολιτική και πηγαίνουμε για παράταση του Μνημονίου. Όλα αυτά τον υποχρεώνουν να κάνει δημόσια την αυτοκριτική του».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, και αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν παίρνει
Μόνο μηνύματα, αλλά στέλνει" διαμηνύοντας πως "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει για πρώτη φορά το ζήτημα της διαπραγμάτευσης και θα ακυρώσει τους μνημονιακούς νόμους».

«Η κυβέρνηση φλερτάρει με την ιδέα της έντασης;»

Με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού και την απόρριψη του αιτήματός του, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως η στάση αυτή δείχνει «αναλγησιά,αυταρχισμό και εκδικητικότητα».

«Η κυβέρνηση φλερτάρει με την ιδέα να στήσει ένα σκηνικό έντασης με αφορμή την απεργία πείνας του Ρωμανού;», διερωτήθηκε και με αφορμή και την επέτειο Γρηγορόπουλου ανέφερε πως «δεν ξέρουμε ποια σκοπιμότητα μπορεί να καλλιεργεί. Φοβάμαι περισσότερο ότι οι χειρισμοί στο θέμα Ρωμανού αντικειμενικά διαμορφώνουν μια εκρητική κατάσταση».

Στην ίδια κατεύθυνση, πρόσθεσε πως «ταυτόχρονα χθεσινές δηλώσεις του κ. Αθανασιου περί πολιτικής εκμετάλλευσεης απο κάποιους χώρους δείχνουν τη σκληρότητα αλλά και ότι το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων πέρα απο τη ΝΔ έχουν ταχθεί υπέρ του δικαιώματος του Ρωμανού».

Ερωτηματικό η συνάντηση Τσίπρα-Νταβούτογλου

Ο κ. Σκουρλέτης με αφορμή την επικείμενη άφιξη Νταβούτογλου ανέφερε πως «δεν είναι ακόμα ορατό, αν με βάση το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα (καθώς επιστρέφει το Σάββατο 3) και του κ. Νταβουτογλου (ήταν να φύγει στις 5) θα συναντηθούν το Σάββατο το μεσημέρι», προσθέτοντας ότι υπάρχει μια διάθεση να συναντηθούν σε αυτό το διώρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, μετά τη Γενεύη, αναχωρεί σήμερα για τον επόμενο σταθμό, τη Σερβία.

Αν πιάσουν τους 180: Τεχνιτή αναπνοή στην κυβέρνηση

Η εκτίμησή μας είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει πιάσει τους «180». Η περριρέουσα ατμόσφαιρα λειτουργεί για το αντίθετο. Πολιτικά δε συντρέχουν τέτοιοι λόγοι. Αν και με όρους αποστασίας επιτευχθεί το νούμερο, ο χαρακτήρας της πολιτικής και οι επιπτώσεις δεν αλλάζουν.Διαδικασία που θα δώσει «τεχνιτή αναπνοή» στην κυβέρνηση.

Για την πρόταση στελεχών της ΔΗΜΑΡ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Μας ενδιαφέρει η επίσημη πρόταση της ΔΗΜΑΡ. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Αλλωστε, δε συζητάμε για να επισφραγίσουμε εκλογική συνεργασία».

Συνάντηση Τσίπρα-Βενιζέλου

Φυσικά, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τη Δευτέρα, λέγοντας ότι η συζήτησή τους περιορίστηκε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. «Δεν έγινε ενημέρωση για θέματα οικονομίας», προσέθεσε.

Για την ηγεσία του ΚΚΕ
«Αυτές τις δηλώσεις που επαναλαμβάνουν ο κ. Κουτσούμπας και τα στελέχη του ΚΚΕ, δείχνουν ότι το κόμμα δεν έχει καταλάβει τι συντελείται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Προεοδοποιούν τον αριστερό κόσμο τι πρέπει να κάνει»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ