Το Fiat S76 είναι το «Τέρας του Τορίνο» [βίντεο] - iefimerida.gr

Το Fiat S76 είναι το «Τέρας του Τορίνο» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το παρατσούκλι του Fiat S76, που έχει κατασκευαστεί το 1910, είναι το «Τέρας του Τορίνο» και δικαιολογείται τόσο από τη θηριώδη εμφάνισή του όσο και από τον τεράστιο κινητήρα του. Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο τετρακύλινδρο με χωρητικότητα 28. 353 κυβικών, ο οποίος όσο κι αν ακούγεται περίεργο είναι και τεχνολογικά προηγμένος με 4 βαλβίδες και περισσότερα του ενός μπουζί ανά κύλινδρο, καθώς και επικεφαλής εκκεντροφόρο.

Το «Τέρας του Τορίνο» είχε κατασκευαστεί προκειμένου να διεκδικήσει το τότε ρεκόρ ταχύτητα από το Blitzen Benz και έτσι το 2011 πέτυχε τελική 200 και το 2012 225 χλμ./ ώρα.

Στη συνέχεια τα ίχνη και των δύο S76 που φτιάχτηκαν χάθηκαν και πριν από λίγο καιρό το πλαίσιο του ενός βρέθηκε κάπου στην Αυστραλία και συνδυάστηκε με τον κινητήρα που υπήρχε και ο οποίος, όπω θα δείτε στο Το ανακατασκευασμένο Fiat S76 αναμένεται να δώσει το παρόν στο Goodwood Festival of Speed το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το Fiat S76 είναι το «Τέρας του Τορίνο» [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Το Fiat S76 είναι το «Τέρας του Τορίνο» [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ