Τρόικα και Ρωμανός έβαλαν... φιτίλι στον προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Τρόικα και Ρωμανός έβαλαν... φιτίλι στον προϋπολογισμό

(Nikos Libertas / SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα e-mail της κυβέρνησης με την Τρόικα και η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην έναρξη συζήτησης του προϋπολογισμού, με την αντιπολίτευση να ζητά αναβολή της διαδικασίας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, κατέθεσε μάλιστα σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Τρόικα και Ρωμανός έβαλαν... φιτίλι στον προϋπολογισμό | iefimerida.gr 0

«Την ώρα που εμείς συζητάμε τον Προϋπολογισμό, η κυβέρνηση συνδιαλέγεται μέσω e-mail και τηλεδιασκέψεων με την Τρόικα για την επιβολή νέων μέτρων που τον ανατρέπουν» είπε και πρότεινε να αναβληθεί η συζήτηση για λίγες μέρες, μέχρις ότου καταλήξει η κυβέρνηση με την Τρόικα, ποιον Προϋπολογισμό θα ψηφίσει το Σώμα «ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός και να δούμε τη Δευτέρα καμία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που να τον ανατρέπει. Αυτό θα ήταν προσβολή και για την κυβέρνηση και για το Σώμα» όπως υποστήριξε.

Το αίτημα απέρριψε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης: «Το έχουμε συζητήσει αυτό εκτενώς» είπε και πέταξε το «καρφί» για την στάση του ΔΝΤ: «Πολλοί εκτιμούσαν και τα δύο προηγούμενα χρόνια ότι δεν θα εκτελεστεί ο Προϋπολογισμός - και όμως εκτελέστηκε». Και πρότεινε να διεξαχθεί κανονικά η συζήτηση.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, απηύθυνε έκκληση να αντιμετωπιστεί η υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Τρόικα και Ρωμανός έβαλαν... φιτίλι στον προϋπολογισμό | iefimerida.gr 1

«Είναι επίκαιρο θέμα που μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις» είπε ο Π. Λαφαζάνης, προτείνοντας «να αναληφθεί άμεσα μια πολιτική και νομοθετική πρωτοβουλία, για να μην πυροδοτηθούν γεγονότα που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις. Η έκκληση αυτή είναι έκκληση δημοκρατίας και ομαλότητας και παρακαλώ την κυβέρνηση να τη λάβει σοβαρά υπόψη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ