Süddeutsche Zeitung: Υπάρχουν υποψίες διαφθοράς στην αγορά των Leopard 2 από την Ελλάδα - iefimerida.gr

Süddeutsche Zeitung: Υπάρχουν υποψίες διαφθοράς στην αγορά των Leopard 2 από την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου επαναφέρει την υπόθεση προμήθειας των γερμανικών αρμάτων τύπου Leopard 2 στην Ελλάδα και κάνει λόγο για «υποψία διαφθοράς».

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, δύο μεσάζοντες στην αγοραπωλησία έχουν παραδεχθεί πράξεις διαφθοράς, αλλά ένας τρίτος μεσάζοντας, που θα ήταν και ο πιο σημαντικός, αρνείται κάθε εμπλοκή.

Ωστόσο, ένα ντοκουμέντο από τη Γερμανία φαίνεται να γνωστοποιεί επιβαρυντικά στοιχεία για τον μεσάζοντα αυτό, αλλά και για τον εντολέα του, τη γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei- Wegmann.

Συγκεκριμένα, η Süddeutsche Zeitung, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, επικαλείται τρισέλιδο σημείωμα ενός μάνατζερ της εταιρείας STN Atlas, που προωθούσε την υπόθεση Leopard 2 στην Ελλάδα, και στο οποίο το στέλεχος της εταιρείας αναφέρει ότι «εκδηλώνεται πλέον έντονη πίεση, ακόμα και πολιτική πίεση, από τους ανταγωνιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία και στη Γαλλία, και γι' αυτό οι Γερμανοί θα πρέπει να "συντονίσουν" τις ενέργειές τους, αναζητώντας κατάλληλους "συμβούλους" στην Ελλάδα».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Leopard 2 διαφθορά Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ