H έκθεση για την Οντρεϊ Χέπμπορν που θα γίνει τον Ιούλιο και ήδη μιλάνε όλοι για αυτήν [εικόνες] - iefimerida.gr

H έκθεση για την Οντρεϊ Χέπμπορν που θα γίνει τον Ιούλιο και ήδη μιλάνε όλοι για αυτήν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο υπόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται σήμερα η περίφημη National Portrait Gallery βρισκόταν παλιά ένα night club, το Petite Sauce Tartare. Εκεί εμφανιζόταν μια μικροσκοπική χαριτωμένη μελαχρινή που έμελλε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου: Η Όντρεϊ Χέπμπορν.

H έκθεση για την Οντρεϊ Χέπμπορν που θα γίνει τον Ιούλιο και ήδη μιλάνε όλοι για αυτήν [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Σε αυτήν είναι αφιερωμένη η μεγάλη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο του 2015 στο Λονδίνο, εκεί που ξεκίνησε την καριέρα της, πριν απογειωθεί με το «Breakfast at Tiffany's» και τη «Sabrina. Το σόου ξεκινά ακριβώς την εποχή που συμπληρώνονται 65 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της Χέπμπορν ως χορεύτριας και μέλους της χορωδίας στο Petite Sauce Tartare at Ciro’s.

H έκθεση για την Οντρεϊ Χέπμπορν που θα γίνει τον Ιούλιο και ήδη μιλάνε όλοι για αυτήν [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η έκθεση θα παρουσιάσει με μοναδικό τρόπο τη ζωή της, την καριέρα της, τη φιλοσοφία της και βέβαια την ιδανική σχέση που είχε με τον κορυφαίο μόδιστρο Hubert de Givenchy. Yπήρξε η απόλυτη μούσα του -το στυλ που μαζί δημιούργησαν ακόμα εμπνέει σχεδιαστές και γυναίκες. Η ίδια έλεγε: «Μόνο μέσα στα ρούχα του νιώθω ο εαυτός μου».

H έκθεση για την Οντρεϊ Χέπμπορν που θα γίνει τον Ιούλιο και ήδη μιλάνε όλοι για αυτήν [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Γρήγορα έγινε μία από τις πιο φωτογραφημένες στον κόσμο, κατορθώνοντας να έχει η ίδια τον απόλυτο έλεγχο της εικόνας της (και όχι στυλίστες ή υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων). Ηταν μια γυναίκα που είχε επίσης τον απόλυτο έλεγχο των πληροφοριών που έβγαιναν στη δημοσιότητα για τη ζωή της και έτσι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι θα δούμε και σπάνιες εικόνες της οικογένειάς της.

H έκθεση για την Οντρεϊ Χέπμπορν που θα γίνει τον Ιούλιο και ήδη μιλάνε όλοι για αυτήν [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φυσικά δεν θα λείψουν οι φωτογραφίες της που έχουν βγάλει μερικοί από τους κορυφαίους φωτογράφους του προηγούμενου αιώνα, όπως ο Richard Avedon, o Cecil Beaton και ο Irving Penn. Oι υπεύθυνοι της έκθεσης εξηγούν ότι η Χέπμπορν ήταν στην ουσία αυτή που καθοδηγούσε τον Givency ή τον Βeaton, και δεν ήταν μια γυναίκα που απλά δεχόταν τις απόψεις τους. Σπάνια, ακόμα και σήμερα, συναντά κάποιος μια σταρ που να ξέρει απολύτως τι θέλει και να το επιβάλλει.

H έκθεση για την Οντρεϊ Χέπμπορν που θα γίνει τον Ιούλιο και ήδη μιλάνε όλοι για αυτήν [εικόνες] | iefimerida.gr 4
H έκθεση για την Οντρεϊ Χέπμπορν που θα γίνει τον Ιούλιο και ήδη μιλάνε όλοι για αυτήν [εικόνες] | iefimerida.gr 5
H έκθεση για την Οντρεϊ Χέπμπορν που θα γίνει τον Ιούλιο και ήδη μιλάνε όλοι για αυτήν [εικόνες] | iefimerida.gr 6
H έκθεση για την Οντρεϊ Χέπμπορν που θα γίνει τον Ιούλιο και ήδη μιλάνε όλοι για αυτήν [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ