Δέκα λόγοι για ταξίδι το Δεκέμβριο -Πού πρέπει να πάτε και γιατί [εικόνες] - iefimerida.gr

Δέκα λόγοι για ταξίδι το Δεκέμβριο -Πού πρέπει να πάτε και γιατί [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γιορτές είναι η καλύτερη ευκαιρία για να βρεθεί κανείς κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα και την οικογένεια. Την ίδια ώρα όμως, αποτελούν και την ιδανική ίσως στιγμή για ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Είτε αναζητά κανείς τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, είτε έναν τρόπο για να ξεφύγει από το κρύο, υπάρχουν δέκα μέρη που αποτελούν τον καλύτερο λόγο για ταξίδι μέσα στο Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Telegraph.

Δέκα λόγοι για ταξίδι το Δεκέμβριο -Πού πρέπει να πάτε και γιατί [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Ρίγα

Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Λετονίας είναι ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφθούν όλοι κάποια στιγμή, αλλά τα Χριστούγεννα είναι ακόμη πιο μαγική.

Δέκα λόγοι για ταξίδι το Δεκέμβριο -Πού πρέπει να πάτε και γιατί [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Βροχή μετεωριτών στην έρημο Ατακάμα

Κορυφώνεται στις 13 ή 14 Δεκεμβρίου φέτος και παρότι είναι ορατή- περισσότερο ή λιγότερο- σε όλο τον κόσμο, η έρημος φαίνεται ο ιδανικός προορισμός για να την απολαύσει κανείς. Η έρημος Ατακάμα είναι από τα λιγότερο φωτισμένα σημεία του πλανήτη και άρα το φαινόμενο είναι περισσότερο ορατό.

Δέκα λόγοι για ταξίδι το Δεκέμβριο -Πού πρέπει να πάτε και γιατί [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Ινσμπρουκ

Είναι μία από τις πιο όμορφες της Ευρώπης, βάζοντας τους επισκέπτες στην ατμόσφαιρα των γιορτών.

Δέκα λόγοι για ταξίδι το Δεκέμβριο -Πού πρέπει να πάτε και γιατί [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πρωτοχρονιά στο Σίδνεϊ

Λίγες εποχές είναι καλύτερες από αυτή για να επισκεφθεί κανείς την Αυστραλία. Η θερμοκρασία είναι στα ύψη και ο ιστιοπλοϊκός αγώνας από το Σίδνεϊ στο Χόμπαρτ είναι μία ακόμη εντυπωσιακή εμπειρία που θα ζήσει κανείς εκεί αυτές τις ημέρες. Βέβαια, το καλύτερο από όλα είναι οι εορτασμοί για την αλλαγή του χρόνου στο Σίδνεϊ.

Δέκα λόγοι για ταξίδι το Δεκέμβριο -Πού πρέπει να πάτε και γιατί [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ρεβεγιόν στο Εδιμβούργο

Δύσκολα μπορεί μία πόλη να ξεπεράσει την εορταστική διάθεση της σκοτσέζικης πρωτεύουσας. Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες βρίσκονται εκεί κάθε χρόνο για να διασκεδάσουν στις εορταστικές εκδηλώσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ολα ξεκινούν στις 30 Δεκεμβρίου, με λαμπαδηφορία, ενώ την τελευταία ημέρα του χρόνου γίνονται στην πόλη συναυλίες, στήνονται γιγαντοοθόνες και τα μεσάνυχτα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φωτίζουν το κάστρο, φτιάχνοντας εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Δέκα λόγοι για ταξίδι το Δεκέμβριο -Πού πρέπει να πάτε και γιατί [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Μία χριστουγεννιάτικη βουτιά στη Μεσόγειο

Σε όλη τη Μεσόγειο υπάρχουν αρκετά ετήσια «Χριστουγεννιάτικα Μπάνια», όπως εκείνα που γίνονται στην πόλη Μπεζιέ ή στη Νίκαια, στη Γαλλία. Η θερμοκρασία του νερού φτάνει περίπου στους 15 βαθμούς.

Δέκα λόγοι για ταξίδι το Δεκέμβριο -Πού πρέπει να πάτε και γιατί [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Το Val Thorens στη Γαλλία

Είναι το ψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης και έχει μεγάλη επιλογή σε πίστες. Εχει εξελιχθεί σε ένα εκπληκτικό θέρετρο, που προσφέρεται για κάθε μπάτζετ.

Δέκα λόγοι για ταξίδι το Δεκέμβριο -Πού πρέπει να πάτε και γιατί [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Οι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική

Είναι μακράν η πιο περιπετειώδης επιλογή για ταξίδι, αλλά τουλάχιστον είναι βέβαιο ότι εκεί τα Χριστούγεννα θα είναι λευκά. Οι πρώτοι νεοσσοί των αυτοκρατορικών πιγκουίνων γεννιούνται περίπου αυτή την εποχή του χρόνου.

Δέκα λόγοι για ταξίδι το Δεκέμβριο -Πού πρέπει να πάτε και γιατί [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Η λιακάδα στην Αντίγκουα

Η Καραϊβική είναι ένα από τα καλύτερα αντίδοτα στο κρύο. Συνήθως υπάρχουν προσφορές στις αρχές του μήνα, ενώ οι τιμές ανεβαίνουν όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Η Αντίγκουα έχει τη φήμη ενός από τα πιο φιλικά και «χαλαρωτικά» νησιά.

Δέκα λόγοι για ταξίδι το Δεκέμβριο -Πού πρέπει να πάτε και γιατί [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Μία κρουαζιέρα στο Νείλο

H ιδανική εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε ένα από τα πιο γοητευτικά και ιστορικά ποτάμια είναι από το Δεκέμβριο έως το Φεβρουάριο, όταν δεν έχει πολύ ζέστη αλλά και υγρασία. Τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ