Βαρύ κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Στα «κάγκελα» η πλευρά Λαφαζάνη για τις επαφές στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Βαρύ κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Στα «κάγκελα» η πλευρά Λαφαζάνη για τις επαφές στο Λονδίνο

Αντιδράσεις της Αριστερής πλατφόρμας για τις επαφές στο Λονδίνο (SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κραδασμούς προκάλεσαν στην Κουμουνδούρου οι επαφές που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα με επενδυτές και funds στο Λονδίνο οι κ.κ Μηλιός και Σταθάκης.

Ειδικότερα στη σύντομη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε το απόγευμα, απόντος του Αλέξη Τσίπρα, κυρίως από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας κυριάρχησε ο προβληματισμός για τον τρόπο που αποφασίστηκαν οι επαφές αυτές, αλλά και η διαφωνία με την ουσία της συγκεκριμένης επιλογής.

Τα στελέχη που πρόσκεινται στην εσωκομματική αντιπολίτευση, υποστήριξαν ότι οι αποφάσεις για τις συναντήσεις αυτές δεν ελήφθησαν στα όργανα του κόμματος, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται (μετά μάλιστα τον απόηχο των εκθέσεων των χρηματοπιστωτικών οίκων ) να τις υπερασπίζονται στις δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Οι διαφωνίες ωστόσο έχουν να κάνουν και με την ουσία της απόφασης καθώς κατά την εκτίμηση της Πλατφόρμας πρόκειται για κινήσεις που όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντίθετα προκαλούν ζημιά. Μάλιστα κάποιοι υποστήριξαν ότι μετά τον απόηχο που προκάλεσαν οι συναντήσεις αυτές, ισοφαρίστηκε στο πεδίο των εντυπώσεων, το φιάσκο της κυβέρνησης στο Παρίσι με την Τρόικα.

Ενημέρωση-απάντηση από Μηλιό

Στις ενστάσεις αυτές απάντησαν στελέχη της πλειοψηφίας υποστηρίζοντας ότι είχε γίνει σε προηγούμενη συνεδρίαση ενημέρωση για τις επαφές, αλλά και ο Γιάννης Μηλιός ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος με όλους, ότι σημασία δεν έχει ποιους συναντας, αλλά το τι λες, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει θέσεις αλλά καθαρά θέτει τις προτεραιότητές του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ