Ο Αλμούνια απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη - iefimerida.gr

Ο Αλμούνια απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Υπάρχουν κράτη- μέλη, κυρίως ορισμένα από τα πιο ισχυρά, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία, που έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν προβλήματα»δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια και ουσισταικά κάλεσε τις χώρες του Βορρά της ευρωζώνης να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για τις χώρες του Νότου.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ο Επίτροπος απέρριψε την πιθανότητα προσωρινής εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη. «Αυτή η περίπτωση δε θα συμβεί ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Αλμούνια τόνισε δε πως οι χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα να συνεχίσουν τις προσπάθειες για ανάκαμψη. «Χρειαζόμαστε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η προσαρμογή» δήλωσε.

Απηύθυνε έκκληση για μία πιο ισχυρή πολιτική αρχή για τη ζώνη του ευρώ, προσθέτοντας ότι χωρίς αυτή «η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών θα αυξηθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ