Φώτης Κουβέλης: Τι θα έκανα αν ήμουν Σαμαράς ή Τσίπρας - iefimerida.gr

Φώτης Κουβέλης: Τι θα έκανα αν ήμουν Σαμαράς ή Τσίπρας

Τι θα έπραττε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με την Τρόικα (Menelaos Myrillas / SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι θα έπραττε αν ήταν Πρωθυπουργός και έφτανε σε ναυάγιο η διαπραγμάτευση με την Τρόικα και τι αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΒΗΜΑ fm, όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει αν φτάσει η διαπραγμάτευση στα άκρα και δεν υπάρξει πεδίο συνεννόησης συμβιβασμού και αν ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε με διάγγελμά του να προκηρύξει εκλογές, απάντησε: «Εάν ήμουν στη θέση του θα το έκανα». Υποστήριξε μάλιστα ότι θα το έκανε «ανεξάρτητα από τις όποιες, ενδεχομένως αυτονόητες, συνέπειες θα είχε αυτό για το επόμενο στάδιο που είναι οι εκλογές και όποτε αυτές γίνουν».

Οσο για το τι θα έκανε αν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Φώτης Κουβέλης απάντησε: «Αν ήμουν στη θέση του κ. Τσίπρα θα έκανα αυτό το οποίο έχω υποστηρίξει: Χρειάζεται μία εθνική συνεννόηση, ειδικότερα για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους με ότι αυτό αντανακλά και στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση με τη Τρόικα στην περίοδο που διανύουμε».

Προέβλεψε ότι «όποια συμφωνία επέλθει και ανεξάρτητα από τις διελκυστίνδες που έχουν αναπτυχθεί με την τρόικα, θα υπάρξουν νέα μέτρα και στον κρίσιμο τομέα του κοινωνικού ασφαλιστικού και, αναμφισβήτητα, σε ότι αφορά τον ΦΠΑ, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει σχέση με τον τουρισμό».

Κάλεσε την κυβέρνηση να ακολουθήσει «αποφασιστική και σκληρή» με ένταση λέγοντας «όχι» στις απαιτήσεις των δανειστών.

«Εάν αυτή είναι η θέληση της, να μην δεχθεί αυτά τα μέτρα, να επιμείνει. Και να επιμείνει και με πολιτικούς όρους» ανέφερε αν και προέβλεψε ότι «ακόμη και εαν δεν υπάρξει συμφωνία, σήμερα, μετά από μια αποτελεσματική και συστηματική διαπραγμάτευση είναι δυνατόν να προκύψει κάποια άλλη στιγμή και όχι πολύ αργά».

Προέβλεψε ακόμη ότι «το κλίμα το οποίο θα διαμορφωθεί δεν θα επιτρέψει να προκύψει αυτή η συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Απέφυγε πάντως να απαντήσει ευθέως αν προτίθεται να διαγράψει τυχόν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που θα θελήσουν να υπερψηφίσουν για Πρόεδρο. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνέχεται από τις κοινές πολιτικές επιλογές μας, όπως έχουν αποφασιστεί. Εκτιμώ ότι το ίδιο θα πράξουν και κατά τη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τώρα τι καλείτε να σας απαντήσω αν δε το πράξουν; Εγώ σας είπα ότι θα το πράξουν και πρέπει να το πράξουν».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης διεμήνυσε (προφανώς προς τον ΣΥΡΙΖΑ) ότι «η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ είναι αδιαπραγμάτευτη – δεν θα γίνει παράρτημα κανενός». Ενώ σημείωσε ότι «η εκλογική μας τακτική θα αποφασιστεί στον κατάλληλο χρόνο με σταθερή την επιλογή μας για την οργανωτική και πολιτική μας αυτονομία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ