Κορκίδης: Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις - iefimerida.gr

Κορκίδης: Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις

Βασίλης Κορκίδης (Eurokinissi/Κώστας Κατωμέρης)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), εξέφρασε την ανησυχία του για τις νέες απαιτήσεις της τρόικα και το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Κορκίδης ζητά από την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί τα νέα δημοσιονομικά μέτρα (μείωσης των ασφαλιστικών και κοινωνικών παροχών, καθώς και μεταβολή του ΦΠΑ) γιατί αυτά θα πλήξουν την ελληνική αγορά και ιδιαίτερα την νησιώτικη οικονομία. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά:« Εμείς θέλουμε αλλά δεν μπορούμε και οι δανειστές που μπορούν δεν θέλουν να περάσουμε άμεσα στην επόμενη φάση. Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί ένας άνθρωπος της αγοράς, αναφορικά με τα παζάρια και τον τρόπο της διαπραγμάτευσης είναι κατά πόσο τελικά επιδιώκεται να κλείσει μια ισορροπημένη συμφωνία;».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπογραμμίζει στις δηλώσεις του ότι το θρίλερ της διαπραγμάτευσης εντείνει την ανασφάλεια του καταναλωτικού κοινού και και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στην οικονομία, στο εμπόριο και στην λειτουργία της αγοράς.

Τέλος , τόνισε ότι η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις και είναι προς στο συμφέρον όλων να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση: « Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους, εντός και εκτός Ελλάδας, να επιδείξουν ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, ώστε να μην έχουμε ένα επικίνδυνο πισωγύρισμα...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εμπόριο αγορά ανησυχίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ