Οι όποιες επιφυλάξεις ήρθησαν, τα πρόσωπα κλείδωσαν, η επόμενη μέρα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) μετά την απομάκρυνση της Αννας Καφέτση και όλου του ΔΣ αρχίζει τη Δευτέρα. Τότε θα βγει το ΦΕΚ με τα ονόματα του νέου διοικητικού συμβουλίου αλλά και της νέας διευθύντριας, που δεν είναι άλλη από την Κατερίνα Κοσκινά.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, η Δευτέρα θα είναι «μέρα ΕΜΣΤ» στην οδό Μπουμπουλίνας, μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου όπου γινόταν γνωστό ότι η επί 14 χρόνια διευθύντρια (ιδρυτική) του μουσείου επιστρέφει στην οργανική της θέση στην Εθνική Πινακοθήκη και ταυτόχρονα γίνονται δεκτές οι παραιτήσεις σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου (παραιτήσεις που είχαν ζητηθεί από τον υπουργό Πολιτισμού).
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Κατερίνα Κοσκινά προβληματίστηκε εντόνως και ζήτησε συγκεκριμένα δεδομένα και διασφαλίσεις προκειμένου να μπορέσει να ανοίξει το ΕΜΣΤ –αν και το ενδεχόμενο να ανοίξει στο πρώτο τρίμηνο του 2015 μοιάζει πλέον απίθανο. Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρξουν εκπλήξεις στη σύνθεση του ΔΣ.
Η Κατερίνα Κοσκινά είναι ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος. Είναι πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και διευθύντρια της Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, ενώ από το 1992 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου.
Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Eθνικό Kαποδιστριακό Πανεπιστήμιο Aθηνών και στη συνέχεια ιστορία τέχνης, αρχαιολογία και φιλοσοφία της τέχνης στη Σορβόννη, στο Παρίσι. Τελειοποίησε τις σπουδές της στη Σχολή του Λούβρου, όπου σπούδασε μουσειολογία. Στο Παρίσι, η Κατερίνα Κοσκινά είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολλούς Γάλλους και Ελληνες καλλιτέχνες και διανοούμενους, εκ των οποίων και τους Γιάννη Τσαρούχη, Αλέκο Φασιανό, Marc Chagall, Henri Cartier-Bresson, Παύλο Διονυσόπουλο (Pavlos), Παναγιώτη Βασιλάκη (Takis), Βασίλη Σπεράντζα και Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Ξεκίνησε την καριέρα της στην Ελλάδα ως Ειδικός Σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Kέντρο Δελφών. Έχει επιμεληθεί πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τέχνης και διετέλεσε Εθνική Επίτροπος της 23ης Μπιενάλε του Σάο Πάολο το 1996 και της 51ης Μπιενάλε της Βενετίας το 2005. Έχει επίσης συγγράψει κείμενα σε βιβλία και καταλόγους εκθέσεων, καθώς και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά τέχνης. Eίναι μέλος του ICOM και της AICA Hellas. Από το 2000 έως το 2004 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων / Αθήνα 2004 Α.Ε.. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Αισθητικής Πλαισίωσης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. από το 1998 και Επιμελητής της Συλλογής Έργων Tέχνης της Alpha Bank από το 1992. Aνέλαβε καθήκοντα Προέδρου Δ.Σ. του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης τον Δεκέμβριο του 2008.
Τον περασμένο Δεκέμβριο τιμήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση με διάσημα του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.