Ο Καντάφι πούλησε το 20% του χρυσού της Λιβύης - iefimerida.gr

Ο Καντάφι πούλησε το 20% του χρυσού της Λιβύης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κεντρική τράπεζα της Λιβύης γνωστοποίησε σήμερα ότι λίγους μήνες πριν την πτώση του Καντάφι, πούλησε το 20% των αποθεμάτων χρυσού που διέθετε, δηλαδή 29 τόνους, αξίας 1,7 δισεκατομμυρίου δηναρίων (1,38 δισ. δολάρια), για να υπάρξει ρευστότητα και να καλυφθούν οι μισθοί, ειδικά στην Τρίπολη.

Όπως δήλωσε ο διοικητής της τράπεζας Κάσεμ Αζόζ, ο χρυσός έχει βγει από τη χώρα, κυρίως προς την Τυνησία, καθώς το καθεστώς ξέμεινε από λεφτά λίγο πριν καταρρεύσει. Ωστόσο, πηγές του νέου καθεστώτος υποστηρίζουν ότι ο χρυσός πωλήθηκε σε εμπόρους εντός της χώρας και οι συναλλαγές έγιναν σε δηνάρια.

Σύμφωνα με τον Αζόζ, οι συνολικοί πόροι που έχει στην διάθεσή της η κεντρική τράπεζα είναι σήμερα 115 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 90 δισεκατομμύρια βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ