Τσίπρας: «Ο Λοβέρδος συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος της ακροδεξιάς» - iefimerida.gr

Τσίπρας: «Ο Λοβέρδος συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος της ακροδεξιάς»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε περιδίνηση θανάτου δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου είπε ότι «βλέπει υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να συμπεριφέρονται ως εκπρόσωποι της ακροδεξιάς στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο «Ράδιο 9» επισήμανε ότι «αυτός ο φαύλος κύκλος, αυτή η περιδίνηση θανάτου για την ελληνική οικονομία δεν έχει τέλος. Οσο ακολουθούμε την ίδια λογική της σκληρής λιτότητας, θα έχουμε ως αποτέλεσμα την ύφεση, όσο θα έχουμε ως αποτέλεσμα την ύφεση, το κλάσμα, που λένε οι οικονομολόγοι, που στον αριθμητή έχει το χρέος και στον παρονομαστή το ΑΕΠ θα μεγαλώνει ακόμα κι αν το χρέος μείνει σταθερό γιατί θα μειώνεται ο παρονομαστής. Συνεπώς αυτός ο φαύλος κύκλος δεν θα έχει τελειωμό. Κι όσο θα αυξάνεται το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, άλλο τόσο θα μας καλούν για νέα σκληρά και δυσβάσταχτα μέτρα. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι έχει όρια η ελληνική κοινωνία. Ότι δεν μπορεί να αντέξει άλλο αυτή τη λογική, αυτή την πολιτική της διάλυσης...»

Ακόμη, σημείωσε ότι «με εργαλείο εκβιασμού τις δόσεις, όπως έγινε και με την πέμπτη δόση, τώρα με την έκτη δόση, θα επιχειρείται από την πλευρά των εταίρων, των δανειστών να προχωρήσουμε σε μέτρα διάλυσης της κοινωνίας, σε μέτρα βίαιης αναδιανομής του πλούτου. Και κυρίως να προχωρήσουμε γοργά και στο μεγάλο σχεδιασμό τους, τον μεγάλο στόχο τους, που είναι τα φιλέτα, τα φιλέτα του δημοσίου και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές, στις χρηματιστηριακές τιμές ενός χρηματιστηρίου που καταρρέει.»

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο

Αναφερόμενος στον κ. Λοβέρδο, ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε: «Ολα όσα είπε χθες ο κ. Λοβέρδος μας αφήνουν όλους άφωνους. Δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Και δεν ξέρω τι να σχολιάσω γιατί εδώ βλέπουμε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να συμπεριφέρονται ως εκπρόσωποι της ακροδεξιάς στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Εννοώ ότι αυτή η τοποθέτησή του για τους δημόσιους υπαλλήλους ήταν ρατσιστική τοποθέτηση, είχε ρατσιστικό περιεχόμενο. Δεν μπορεί κανείς συλλήβδην μια κοινωνική κατηγορία, όχι ενός εκατομμυρίου όπως αρέσκεται να λέει ο κ. Λοβέρδος και τα διάφορα παπαγαλάκια του θέλουν να μας δείξουν ότι το δημόσιο είναι διογκωμένο στην Ελλάδα. 450 χιλιάδες είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι...»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ