Κάντε μόνοι σας μια πανεύκολη και γευστική συνταγή.
Υλικά για 4 άτομα
- 600 γραμμάρια μοσχάρι φιλέτο
- 1 κιλό χοντρό αλάτι θαλασσινό
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 μπουκέτο θυμάρι
- 1 μπουκέτο δενδρολίβανο
- 2 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το χοντρό αλάτι
- Βάλτε το φιλέτο ολόκληρο μέσα στο μείγμα ζάχαρης και αλατιού
- Αφήστε το επί 10 ώρες στο ψυγείο για να μπορέσει το αλάτι να τραβήξει όλα τα υγρά του κρέατος
- Σε ένα γουδί βάλτε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το λάδι, λίγο αλάτι και φρέσκο πιπέρι και τρίψτε ώσπου να πετύχετε μια πάστα αρωματισμένη
- Οταν θα έχουν περάσει οι 10 ώρες, ξεπλύντε το κρέας με δροσερό νερό της βρύσης για να φύγουν το αλάτι και η ζάχαρη
- Σπουπίστε το με πολύ καθαρό πανάκι ή χαρτί
- Βάλτε το μέσα στην αρωματισμένη πάστα και αφήστε το για ώρα να μαριναριστεί
- Κόψτε το κρέας στις μικρότερες και λεπτότερες φέτες που μπορείτε
- Απλώστε τις φετούλες σε πιατέλα
- Ρίξτε λίγα φύλλα ρόκας και ξύστε παρμεζάνα
- Αν θέλετε, αρωματίστε από πάνω με λίγο λάδι και μπαλσάμικο (ελάχιστο)
- Ρίξτε και λίγα τριμμένα φουντούκια και καρύδια, είναι απόλαυση!
Ορισμένοι βάζουν λίγο βασιλικό πέστο πάνω στο πιάτο:
Οσο πιο ποιοτικό και φρέσκο είναι το φιλέτο σας, τόσο πιο κόκκινο και γευστικό γίνεται το καρπάτσιο:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο