Βρέθηκε σε βιβλιοθήκη στην Γαλλία σπάνια έκδοση έργων του Σαίξπηρ - iefimerida.gr

Βρέθηκε σε βιβλιοθήκη στην Γαλλία σπάνια έκδοση έργων του Σαίξπηρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Γαλλική πόλη Σαν Ομέρ βρέθηκε ένα από τα πιο σπάνια βιβλία που περιέχει 36 από 38 θεατρικά έργα του μεγάλου συγγραφέα .

Το βιβλίο υπήρχε για 200 χρόνια στα ράφια της βιβλιοθήκης και ανακαλύφθηκε πρόσφατα από μια ομάδα ιστορικών που έψαχναν έγγραφα για μια έκθεση με θέμα τους ιστορικούς δεσμούς της περιοχής με την Αγγλία.

Από την έκδοση έλειπαν η πρώτη σελίδα και η εισαγωγή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καταχώρηση του βιβλίου ως μια ασήμαντη έκδοση χωρίς ιστορική σημασία. Τελικά το βιβλίο αναγνωρίστηκε ως ένα από τα 233 πρωτότυπα που υπάρχουν και περιέχουν 36 από τα 38 γνωστά έργα του Σαίξπηρ. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό είναι οι χειρόγραφες σημειώσεις που υπάρχουν στο περιθώριο που δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την σκηνοθεσία των έργων.

Ο διευθυντής της βιβλιοθήκης δηλώνει ιδιαίτερα ευτυχισμένος με την ιστορική ανακάλυψη και δηλώνει ότι δεν προτίθεται να πουλήσει αυτήν την σπάνια έκδοση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαίξπηρ βιβλίο Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ