Πρωτόπαπας κατά Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους - iefimerida.gr

Πρωτόπαπας κατά Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επανήλθε σήμερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβέρδος επιμένοντας στη δήλωση του για τους δημοσίους υπαλλήλους και τονίζοντας ότι δεν φοβάται να λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Αυτό μπορεί να εκληφθεί και ως έμμεση απάντηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ που νωρίτερα το πρωί είχε διαφωνήσει με τις σχεσινές δηλώσεις του υπουργού.

«Δεν πιστεύω ότι κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα αμφιβάλλει ότι εγώ λέω τα πράγματα με το όνομά τους ή τουλάχιστον προσπαθώ. Δεν φοβάμαι να πω αυτό που θέλω και οι χθεσινές μου παρεμβάσεις είναι η απόδειξη. Η πραγματικότητα πρέπει να κατατίθεται, ώστε τα μέτρα που λαμβάνονται μετά να είναι συνάρτηση της πραγματικότητας κι όχι αοριστολογιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος με αφορμή επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Περλεπέ- Σηφουνάκη για την ψυχική υγεία.

Αντίθεση Πρωτόπαπα

Νωρίτερα, αντίθετος με τις δηλώσεις Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους, εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, υπογραμμίζοντας ότι για να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο πρέπει να έχουμε συμμάχους τους υπαλλήλους που δουλεύουν.

«Οι δηλώσεις αυτές δεν διευκολύνουν αλλά αποδυναμώνουν τις αλλαγές», είπε ο κ. Πρωτόπαπας στη ΝΕΤ, ενώ παραδέχτηκε ότι για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο ευθύνεται το πολιτικό σύστημα. «Πρέπει να είμαστε σοβαρό κράτος και να υλοποιούμε ό,τι ψηφίζουμε», είπε αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε ακόμα ότι φέτος είμαστε πιο κάτω από τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αυτό οφείλεται στο ότι έχουν καθυστερήσει κάποια έργα, αλλά και η παγκόσμια ύφεση. «Πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα», τόνισε.

Αναφερόμενος στην προειδοποίηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η έκτη δόση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ο κ. Πρωτόπαπας είπε πως αυτό θα γίνεται κάθε φορά που πρέπει να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου, καθώς τα χρήματα αυτά είναι πολιτών των εταίρων μας και πρέπει να είναι σίγουροι ότι τα δικαιούμαστε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ