Η ντίβα μαγειρεύει υπέροχα.
Ημουν πάντα θαυμάστρια της Γκουίνεθ Πάλτροου, δεν φοβάμαι να το παραδεχτώ. Η ερμηνεία της στον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ» ακόμη ζει στα όνειρά μου. Ή στο «Τέλειο έγκλημα», την ταινία που αποτελεί την επιτομή του σικ. Η «δεύτερη ζωή» της Πάλτροου είναι εξίσου συναρπαστική: είναι γκουρού ενός lifestyle με καλή διατροφή και πολλή άσκηση και επηρεάζει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Στα βιβλία μαγερικής που γράφει επιμένει να πετάξουμε από την κουζίνα και τη ζωή μας όσα μας σκοτώνουν: το ψωμί, το κόκκινο κρέας, το αγελαδινό γάλα, τον κρόκο αυγού, τα ψάρια με βαρέα μέταλλα και να τα αντικαταστήσουμε με άλλα, όπως το γκότζι μπέρι και τα αυγά ορτυκιού.
ΟΚ, μπορούμε μερικά από αυτά που μας προκαλούν αλλεργίες να τα διώξουμε από τη ζωή μας. Αλλά όχι όλα, Γκουίνεθ!
Αυτή είναι η απόλυτα υγιεινή και πεντανόστιμη κοτόσουπα της Πάλτροου, η οποία δεν βάζει λευκό ρύζι, καθώς το θεωρεί ανθυγιεινό:
Υλικά για την κοτόσουπα της Γκουίνεθ Πάλτροου
- Μισό κοτόπουλο, κομμένο σε 4 κομμάτια
- 1 μικρό φλυτζάνι ρύζι καφέ, ολικής
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεσαίο καρότο, κομμένο
- 1 κλωνάρι σέλινο, κομμένο
- 2 λοβιά σκόρδο, κομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 φλυτζάνια νερό
- θαλασσινό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Αν μπορείτε βάλτε το καφέ ρύζι να φουσκώσει σε νερό, από το βράδυ. Αν δεν μπορείτε, πλύντε το και συνεχίζουμε
- Πλύντε τα κομμάτια κοτόπουλου, αλατίστε τα καλά και βάλτε πιπέρι
- Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο
- Ψήστε σε χαλαρή φωτιά για 2 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά
- Προσθέστε το σκόρδο (το οποίο το προτείνει η Πάλτροου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το υιοθετήσουμε -Εγώ δεν θα έβαζα ποτέ σκόρδο στην κοτόσουπα)
- Ψήστε για ακόμη 1-2 λεπτά, προσεκτικά και χαλαρά να μη μαυρίσουν τα λαχανικά
- Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και αφήστε τα να ροδίσουν, ανάμεσα στα λαχανικά
- Προσθέστε το μαύρο ρύζι, το νερό (η Πάλτροου εδώ προτείνει να βάλουμε και 2 κύβους κότας)
- Ψήστε για 45 λεπτά, ανακατέψτε κάπου κάπου έως ότου βράσει το ρύζι και το κοτόπουλο να βγαίνει σχεδόν από το κόκκαλο
- Βγάλτε από τη φωτιά, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο
- Με ένα μαχαιροπήρουνο αφαιρέστε τα κόκκαλα
- Ξαναβάλτε το κρέας του κοτόπουλου στη σούπα, βράστε πάλι αν θέλετε για να είναι καυτό και σερβίρετε
Η μαγείρισσα Πάλτροου: