Πλοίο με 700 παράνομους μετανάστες πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Κρήτης - iefimerida.gr

Πλοίο με 700 παράνομους μετανάστες πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Κρήτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φορτηγό πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 600 -700 παράτυποι μετανάστες, παραμένει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα 200 είναι γυναικόπαιδα, ενώ στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο που ονομάζεται «baris», που φέρει σημαία Κιριμπάτι, έχουν σπεύσει παραπλέοντα σκάφη αλλά και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

«Το πλοίο δεν κινδυνεύει να βυθιστεί ωστόσο στην περιοχή υπάρχει μια θαλασσοταραχή καθώς οι άνεμοι πνέουν έως και 8 μποφόρ», ανέφερε στο cretapost ο λιμενάρχης του Αγίου Νικολάου, αντιπλοίαρχος Σπύρος Αγγελάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό πλοίο – που έχει μήκος περίπου 80 μέτρα – ξεκίνησε από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την Μερσίνη της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το cretapost.gr, έχει σημάνει συναγερμός στις υπηρεσίες της Ιεράπετρας για τη φιλοξενία των μεταναστών που επιβαίνουν στο πλοίο, όπως επίσης και οι υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού για την περίθαλψη όσων μεταναστών χρειασθεί και για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ