Σόιμπλε: «Θα φύγετε από την ευρωζώνη αν δεν συμμορφωθείτε» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Θα φύγετε από την ευρωζώνη αν δεν συμμορφωθείτε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθεία απειλή για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή στη Γερμανία. «Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να λάβει την επόμενη δόση, αλλά και για να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ» επεσήμανε ο γερμανός υπουργός.

«Η υπεράσπιση του ευρώ είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας», είπε ο κ. Σόιμπλε και συμπλήρωσε πως θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, «αλλά και εκείνη θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Με τον τρόπο αυτό εντείνονται οι πιέσεις κατά της χώρας μας για την τήρηση των δεσμέυσεων που έχει αναλάβει. Ηδη είναι καταγεγραμμένες οι προειδοποιήσεις που απήυθυνε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την παροχή της 6ης δόσης του δανείου και οι... ευχές του επιτρόπου Οικονομίας Ολι Ρεν να ληφθούν έγκαιρα οι σωστές αποφάσεις σε αντιστάθμισμα με τη δόση.

Χθες, εξάλλου, η γερμανίδα καγγελάριος Αγκελα Μέρκελ μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας της είπε ότι αναμένει από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις, διαφάνεια και επενδύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ