Wall Street Journal: «Απολύσεις και περικοπές στο ελληνικό δημόσιο» - iefimerida.gr

Wall Street Journal: «Απολύσεις και περικοπές στο ελληνικό δημόσιο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για απολύσεις και περικοπές στο ελληνικό Δημόσιο κάνει λόγο σε σημερινό άρθρο της η αμερικάνικη εφημερίδα «Wall Street Journal». Οι συντάκτες του άρθρου τονίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση «πήρε το μήνυμα», μετά τα αλλεπάλληλα τελεσίγραφα της Ευρωζώνης που ακολούθησαν την αποχώρηση της Τρόικα την προηγούμενη Πέμπτη, και προχωρά σε ριζοσπαστικά μέτρα για τη μείωση του κρατικού τομέα και των δημοσίων δαπανών, ώστε να εξασφαλίσει την 6η δόση του δανείου από το μηχανισμό στήριξης.

Οι ανταποκριτές της εφημερίδας στην Αθήνα υπενθυμίζουν ότι αρχικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνούταν να πάρει σκληρά μέτρα φοβούμενη το πολιτικό κόστος. Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση έλληνα αξιωματούχου που φιλοξενείται στο άρθρο, αν η Ελλάδα δεν πάρει την 6η δόση το κράτος θα μείνει χωρίς μετρητά σε διάστημα 25 ημερών, επομένως «η δυνατότητα ελιγμών είναι πολύ περιορισμένη». Πάντως ο ίδιος αξιωματούχος φέρεται σίγουρος ότι η συνάντηση της 14ης Σεπτεμβρίου με τους επικεφαλής της Τρόικα στην Αθήνα θα είναι πετυχημένη και η 6η δόση θα καταβληθεί κανονικά.

Όσον αφορά το στόχο για αποκρατικοποιήσεις ύψους 5 δισ. μέχρι το τέλος του 2011, το άρθρο της «Wall Street Journal» αναφέρει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις ελλήνων αξιωματούχων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ