Κόβει «μαχαίρι» τις συναινετικές φωνές ο Σαμαράς - iefimerida.gr

Κόβει «μαχαίρι» τις συναινετικές φωνές ο Σαμαράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να «σταματήσει» τις φωνές της συναίνεσης στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας πριν αυτές αρχίσουν να αποκτούν χαρακτηριστικά... επιδημίας είναι ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Παρακολουθώντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία διευρύνει τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ, οι επιτελείς της Συγγρού εκτιμούν ότι η σκληρή αντιπολίτευση δίνει πόντους στο κόμμα. Για το λόγο αυτό, η ενόχληση από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Σωτήρη Χατζηγάκη ήταν έντονη παρά την προσπάθεια που έγινε χθες βράδυ να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις με μια χειραψία που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος. Μάλιστα ο ίδιος ο πρώην υπουργός έλεγε δεξιά κι αριστερά πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα καθώς με τη δήλωση του δεν περιορίστηκε μόνο στη διαπίστωση ότι πρέπει η Ν.Δ. να «βάλει πλάτη» σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αλλά άσκησε και κριτική στην κυβέρνηση.

Ήδη, εδώ και αρκετές μέρες, έχει διαμηνυθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη να περιορίσει τις δημόσιες τοποθετήσεις που κινούνται στη λογική της συναίνεσης ενώ ανάλογα μηνύματα έχουν φτάσει και σε άλλους βουλευτές οι οποίοι κινούνται σε αυτή τη γραμμή όπως οι Κωστής Χατζηδάκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Νίκος Δένδιας.

Μάλιστα, στη Νέα Δημοκρατία –έστω και με πολύωρη καθυστέρηση- έδωσαν «γραμμή» για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας ξεκαθαρίζοντας πώς δεν πρόκειται να συμφωνήσουν με το μέτρο εφόσον αυτό περιλαμβάνει και απολύσεις. Επιχειρώντας να ξεπεράσει τον ελιγμό Βενιζέλου ο οποίος είπε δημοσίως ότι η πρόταση ανήκει στη Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς χθες βράδυ συζητώντας με βουλευτές τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν συνδυάζουμε την εργασιακή εφεδρεία με απολύσεις. Αντίθετα προτείναμε αυτό το θεσμό για να αποφευχθούν απολύσεις. Και εξηγήσαμε αναλυτικά γιατί με τη εφαρμογή του θα είχαν όφελος και η οικονομία και η κοινωνία...»

Αντίθετη, θα είναι η Νέα Δημοκρατία και με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων επικαλούμενη -στην περίπτωση των ταξί για παράδειγμα- τα πληθυσμιακά κριτήρια που δεν εφαρμόζονται στο νόμο Ραγκούση. Πάντως, ειδικά για τους ταξιτζήδες και το ενδεχόμενο ακραίων κινητοποιήσεων από μέρους τους, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα σταθεί δίπλα τους αν προχωρήσουν σε μορφές κινητοποιήσεων όπως αυτές του καλοκαιριού.

Το μόνο θέμα στο οποίο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι ακριβώς θα κάνει η Νέα Δημοκρατία είναι οι αποκρατικοποιήσεις όπου είναι πολύ δύσκολο να καταψηφίσει αφού θα συναντήσει μεγάλες δυσκολίες με βουλευτές, όπως αυτοί που κινούνται σε πιο συναινετική γραμμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ