«Φύλλο και φτερό» κάνει η Τρόικα τα στοιχεία του προϋπολογισμού - iefimerida.gr

«Φύλλο και φτερό» κάνει η Τρόικα τα στοιχεία του προϋπολογισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα το πρωί θα περάσουν τις πόρτες του Γενικού Λογιστηρίου οι τεχνοκράτες της Τρόικα, καθώς ένα κλιμάκιο επέστρεψε χτες στην Αθήνα για να ελέγξει τις αποκλίσεις που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός του 2011 σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί, αλλά και με όσα προέβλεπε το μνημόνιο.

Ο έλεγχος που ξεκινά από σήμερα, και θα κορυφωθεί με την έλευση των Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ την επόμενη Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, δείχνει με ανάγλυφο τρόπο το μέγεθος της δυσπιστίας των δανειστών μας σε ΕΕ και ΔΝΤ, που έχουν κουραστεί πλέον να ακούν εξαγγελίες από την κυβέρνηση, χωρίς κανένα αποτέλεσμα επί των εσόδων και της μείωσης των δαπανών του δημοσίου.

H Τρόικα θεωρεί ότι το έλλειμμα του φετινού προϋπολογισμού θα ανέλθει τελικά στο 8,1% του ΑΕΠ, και κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και υπερβάσεις δαπανών, ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι τεχνοκράτες της Τρόικα θα συζητήσουν επίσης το προσχέδιο του προυπολογισμού του 2012 ο οποίος, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο, θα πρέπει να προβλέπει μείωση του ελλείματος κάτω από το 7% του ΑΕΠ.

Το αποτέλεσμα του ελέγχου θα κρίνει ουσιαστικά και την καταβολή ή όχι της της έκτης δόσης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστική ήταν η χτεσινή προειδοποίηση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα να πάρει έγκαιρα αποφάσεις καθώς «η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ