Τσίπρας: Δεν θα μας εγκλωβίσουν σε μνημονιακές συμφωνίες - iefimerida.gr

Τσίπρας: Δεν θα μας εγκλωβίσουν σε μνημονιακές συμφωνίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δική του απάντηση στις πιέσεις και τα μηνύματα της Τρόικα προς την Κουμουνδούρου έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Κάθε προσπάθεια εγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακές συμφωνίες θα πέσει στο κενό» διεμήνυσε μιλώντας στα μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας έτσι ότι παρά την απόφαση να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό αν του ζητηθεί, κρατά σκληρή γραμμή στο θέμα του χρέους και των μνημονιακών συμφωνιών.

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι θεωρούν «λήξασα» την συζήτηση για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μετά τις αντιδράσεις του Μαξίμου. Ετσι διαμηνύουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα επανέλθει - εκτός και αν προκληθεί - καθώς εκτιμάται ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία, υποστήριξε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «εξέθεσε την κυβέρνηση καθώς επιβεβαιώθηκε η πλήρης προσήλωσή της στο Μνημόνιο»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τα αποτελέσματα των ταξιδιών του σε Ισπανία και Ιταλία, ενώ ενημέρωσε ότι θα επισκεφθεί την Κύπρο την 1η Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ζήτησε το θέμα των εκλογών και των πολιτικών συσχετισμών για την προεδρική εκλογή να συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση και τώρα όλες οι προσπάθειες να επικεντρωθούν στην επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 27/11.

«Αριστερή Πλατφόρμα»: Προσοχή στις επαφές με τα funds
Στελέχη της «Αριστερής πλατφόρμας» ζήτησαν ενημέρωση από το Γιάννη Μηλιο για τις επαφές που θα εχει στο εξωτερικό με εκπρόσωπους τραπεζών και funds, ζητώντας, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν σε αυτές τις επαφές να είναι προσεκτικά διότι δημιουργούνται εντυπώσεις

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ