Αλλο ένα δελφίνι νεκρό επειδή κατάπιε πλαστικό -Ξεβράστηκε στη Σάμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Αλλο ένα δελφίνι νεκρό επειδή κατάπιε πλαστικό -Ξεβράστηκε στη Σάμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εγκληματική αδιαφορία των ανθρώπων στοίχισε τη ζωή ακόμη ενός δελφινιού, που ξεβράστηκε νεκρό στη Σάμο. Ο θάνατός του προκλήθηκε από κομμάτι πλαστικού το οποίο κατάπιε.

Αλλο ένα δελφίνι νεκρό επειδή κατάπιε πλαστικό -Ξεβράστηκε στη Σάμο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το άτυχο ρινοδέλφινο, μήκους τριών μέτρων, περισυνέλεξε η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», με τη βοήθεια ψαράδων. Η νεκροψία που έκαναν οι ειδικοί έδειξε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία, που προκλήθηκε από κομμάτι πλαστικού, μήκους σχεδόν ενός μέτρου, το οποίο βρέθηκε σφηνωμένο στον οισοφάγο του.

Το χειρότερο είναι πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς όπως ανέφερε η ομάδα του «Αρχιπέλαγους», στο παρελθόν έχουν καταγραφεί παρόμοιοι θάνατοι θαλάσσιων θηλαστικών και χελωνών, που οφείλονταν επίσης σε ασφυξία που προκλήθηκε από πλαστικά απορρίμματα.

Αλλο ένα δελφίνι νεκρό επειδή κατάπιε πλαστικό -Ξεβράστηκε στη Σάμο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αλλο ένα δελφίνι νεκρό επειδή κατάπιε πλαστικό -Ξεβράστηκε στη Σάμο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μάλιστα, το πιο ανησυχητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως επρόκειτο για ένα ενήλικο, έμπειρο ζώο, το οποίο διακρίνεται για την ευφυΐα και την καλή όρασή του κάτω από το νερό, αλλά παρ' όλα αυτά για κάποιο λόγο δεν κατάφερε να ξεχωρίσει το πλαστικό κομμάτι από την τροφή.



Το «Αρχιπέλαγος» έχει επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους που δημιουργούνται για τα πλούσια οικοσυστήματα των θαλασσών και για τα σπάνια είδη που επιβιώνουν σε αυτά από την ασυνείδητη ρίψη σκουπιδιών και πλαστικών. Ωστόσο, οι εντατικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής δεν βρίσκουν ουσιαστική ανταπόκριση.

Αλλο ένα δελφίνι νεκρό επειδή κατάπιε πλαστικό -Ξεβράστηκε στη Σάμο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Αλλο ένα δελφίνι νεκρό επειδή κατάπιε πλαστικό -Ξεβράστηκε στη Σάμο [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Εάν θέλουμε πραγματικά να σταματήσουμε αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή, απαιτείται άμεσα η λήψη δραστικών μέτρων και η υλοποίηση δράσεων. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξουν και ουσιαστικές πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες θα προβλέπουν τη σωστή διαχείριση και τον περιορισμό της χρήσης αυτού του τόσο κοινού, αλλά τόσο επικίνδυνου υλικού», ανέφερε το Ινστιτούτο στην ανακοίνωσή του.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ