Γιώργος Νταλάρας: Εχουμε φάει χαστούκια -Να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να πούμε «φταίμε όλοι» - iefimerida.gr

Γιώργος Νταλάρας: Εχουμε φάει χαστούκια -Να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να πούμε «φταίμε όλοι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις ΗΠΑ βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Γιώργος Νταλάρας, για σειρά συναυλιών που θα έχουν κεντρικό θεματικό πυρήνα το ρεμπέτικο. Με αφορμή τις εμφανίσεις του, παραχώρησε συνέντευξη στο ομογενειακό μέσο Newgreektv και αναφέρθηκε τόσο στο καλλιτεχνικό σκέλος των εμφανίσεών του (με έμφαση στη σχέση του Έλληνα με το λαϊκό τραγούδι), αλλά και στη γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση που του έγινε αν οι Έλληνες έφυγαν από τις ρίζες τους τα χρόνια που έρεε το χρήμα, ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε: «Ναι, αυτό συμβαίνει πάντα. Και όχι μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά σε όλους τους λαούς. Η ψεύτικη ευημερία και ίσως η ιδιωφέλεια ότι δεν κοιτάμε τον απέναντί μας, δεν κοιτάμε την πόλη μας, κοιτάμε μόνο το σπίτι και την τσέπη μας. Αυτό λέγεται ιδιωφέλεια. Πρέπει να κοιτάς τον γείτονά σου, τον συντοπίτη σου, τον άνθρωπο που ζει στο χωριό και έχει ανάγκες και ποτέ κανείς δεν τον σκέφτεται. Έτσι δημιουργείται η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά. Αυτό δεν είναι σοβινισμός, δεν είναι να πας μόνο στους συμπατριώτες σου επειδή είναι Γερμανοί ή επειδή είναι μόνο Έλληνες. Αγαπάς τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο. Αυτό είναι μια ουμανιστική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουμε όλοι οι άνθρωποι. Εδώ εσείς, κατά κάποιον τρόπο, είσαστε ένα παράδειγμα. Η Αμερική είναι μια χώρα η οποία γεννάει την αλληλεγγύη, διότι όταν έρχεσαι εδώ υποχρεώνεσαι να ζεις με τους κανόνες της χώρας, δεν ξεχνάς βέβαια από πού ξεκίνησες, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που το ξεχνάνε, δεν ξεχνάς αλλά είσαι αλληλέγγυος με τον συμπατριώτη σου. Και όταν σε έχει ανάγκη η χώρα, είσαι παρών. Σε εμάς τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Είμαστε μια μικρή χώρα με πολλά χαστούκια».

Συνεχίζοντας για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, ο Γιώργος Νταλάρας τόνισε πως όλοι πρέπει να σκεφτούμε το μερίδιο της ευθύνης μας. Είπε χαρακτηριστικά: «Έχει φάει πραγματικά πολλά χτυπήματα αυτή η χώρα. Άλλες φορές φταίνε οι πολιτικοί, άλλες φορές φταίνε και οι πολιτικοί και ο λαός, άλλες φορές φταίνε οι συγκυρίες. Δεν είναι ωραίο πράγμα να λέμε ότι πάντα κάποιος άλλος φταίει. Κάποια στιγμή πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να πούμε φταίμε όλοι. Ο καθένας με τον τρόπο του. Ας ξεκινήσουμε μια καινούργια αρχή και πάλι ο καθένας με τον τρόπο του και με την βοήθεια του να σηκώσουμε το κεφάλι. Και νομίζω ότι υπάρχουν μυαλά και χαρακτήρες στην Ελλάδα που είναι ορθολογιστικής αντίληψης άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν με μέτρο και συνέπεια να ξαναφέρουν την αλληλεγγύη και την ηρεμία στην χώρα και πρέπει να γίνει. Αλλά αυτή την περίοδο είμαστε σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ