Οι μετανάστες δεύτερης γενιάς θα αποκτούν ιθαγένεια μετά τα 18 - iefimerida.gr

Οι μετανάστες δεύτερης γενιάς θα αποκτούν ιθαγένεια μετά τα 18

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομοσχέδιο που τροποποιεί τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση του 2010 για την ιθαγένεια, μετά την απόφαση του ΣτΕ τον Φεβρουάριο του 2013 με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές, προβλέπει πιο αυστηρά κριτήρια για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας.

Ετσι, θα μπορούν να αποκτούν ιθαγένεια οι μετανάστες δεύτερης γενιάς μετά τα 18.

Οπως γράφουν και τα «Νέα», σύμφωνα με τα στοιχεία από την εφαρμογή του νόμου Ραγκούση προ της απόφασης του ΣτΕ, από τα 200.000 παιδιά δεύτερης γενιάς μόνο 6.000 είχαν κάνει χρήση των διατάξεων για απόκτηση ιθαγένειας.

Με τις νέες προωθούμενες ρυθμίσεις, δικαίωμα υποβολής αιτήματος για ιθαγένεια θα έχουν στο εξής όσοι μετανάστες δεύτερης γενιάς έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση ή έχουν αποφοιτήσει από ανώτατα ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ), αφού προηγουμένως έχουν φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο.

Ωστόσο, σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα όσων παιδιών μεταναστών γεννήθηκαν στην Ελλάδα, το οποίο παραπέμπεται σε ειδική επιτροπή κώδικα ιθαγένειας, που θα συσταθεί με το νομοσχέδιο και θα αναλάβει να καταλήξει σε κάποια πρόταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ιθαγένεια μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ