Πέθανε η σπουδαία ενδυματολόγος Ντένη Βαχλιώτη - iefimerida.gr

Πέθανε η σπουδαία ενδυματολόγος Ντένη Βαχλιώτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τελευταία «παράσταση» της Ντένης Βαχλιώτη, της ενδυματολόγου της Μελίνας Μερκούρη, δόθηκε χθες καθώς άφησε την τελευταία της πνοή τη νύχτα της Δευτέρας, σε ηλικία 92 ετών.

Η Θεώνη-Ντένη Βαχλιώτη σχεδίασε τα κοστούμια στο «Γλυκό πουλί της νιότης» του Τένεσυ Ουίλιαμς στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, αλλά και το κοστούμι της «Μήδειας» του Ευριπίδη για το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Μίνωα Βολανάκη (1975), το οποίο εκτίθεται στο Μουσείο του Κόβεν Γκάρντεν.

Έκανε επίσης τις ταινίες «Ο δράκος» του Νίκου Κούνδουρου, το 1956, «Οιδίποδας» του Φίλιπ Σέβιλ, το 1967, με τους Κρίστοφερ Πλάμερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ και Όρσον Ουέλς, ενώ υπέγραψε τα σκηνικά και τα κοστούμια στη σειρά «Ακυβέρνητες πολιτείες» της ΕΡΤ σε σκηνοθεσία Ροβήρου Μανθούλη, το 1986.

Είχε συνεργαστεί σε ταινίες το «Ποτέ την Κυριακή», η «Φαίδρα» (ήταν υποψήφια για Όσκαρ ενδυματολογίας), η «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη, το «Τοπ Καπί» του Ζυλ Ντασέν, καθώς στους «Νικητές» του Μίλος Φόρμαν.

Πέθανε η σπουδαία ενδυματολόγος Ντένη Βαχλιώτη  | iefimerida.gr 0

Η Ντένη Βαχλιώτη σχεδίασε τα κοστούμια στο «Γλυκό πουλί της νιότης» του Τένεσυ Ουίλιαμς στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, αλλά και το κοστούμι της «Μήδειας» του Ευριπίδη για το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Μίνωα Βολανάκη (1975), το οποίο εκτίθεται στο Μουσείο του Κόβεν

Η σπουδαία Ελληνίδα ενδυματολόγος γεννήθηκε στο Κολωνάκι, το 1922. Σπούδασε στο Παρίσι, τη Φλωρεντία και τη Ρώμη.

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ