Η «Αποστολή» στηρίζει τους άνεργους δημοσιογράφους -Με δέματα τροφίμων [εικόνες] - iefimerida.gr

Η «Αποστολή» στηρίζει τους άνεργους δημοσιογράφους -Με δέματα τροφίμων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συνεργασία για έναν ακόμη χρόνο αποφάσισε η «Αποστολή», ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και οι ενώσεις του Τύπου, για την ενίσχυση των άνεργων δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικού προσωπικού και των οικογενειών τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δέχτηκε την Τρίτη στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΣΠΗΤ, καθώς και τον Πρόεδρο–Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ, Κωστή Μελαχροινό.

Κατά την επίσκεψη υπεγράφη πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της «Αποστολής» και των Ενώσεων με το οποίο παρατείνεται για ένα επιπλέον έτος (από τις 20/12/2014 έως τις 20/12/2015) η ισχύς του από 20/12/2013 συμφώνου για τη στήριξη άνεργων δημοσιογράφων με την παροχή τριακοσίων δεμάτων τροφίμων μηνιαίως.

Ακόμη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο τα δεμάτων τροφίμων να αυξηθούν σε πεντακόσια, υπό την προϋπόθεση ότι συντρέχει σχετική δυνατότητα. Συμφωνήθηκε, τέλος, η παροχή σε τριμηνιαία βάση δεμάτων με περιεχόμενο είδη ατομικής υγιεινής και καθαρισμού σπιτιού, το κόστος των οποίων θα βαρύνει αποκλειστικά την ΕΣΗΕΑ και τα ΕΛΤΑ. Η συνολική πρωτοβουλία θα εξακολουθήσει να γίνεται πράξη με την ευγενική χορηγία των ΕΛΤΑ, τα οποία αναλαμβάνουν τη δωρεάν αποστολή των δεμάτων.

Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου ευχαρίστησε θερμότατα τον Μακαριότατο για την ευγενική προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος και την μέχρι τώρα συνεργασία και ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα να αυξηθούν τα προσφερόμενα δέματα σε πεντακόσια λόγω των μεγάλων αναγκών.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι: «Η αλήθεια είναι ότι ενώ ελπίζαμε πως τα προβλήματα θα ήταν λιγότερα, δυστυχώς επεκτείνονται. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με τα 300 δέματα κάθε μήνα και ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να τα αυξήσουμε».

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε: «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ενίσχυσης των ανέργων παρά τις δυσκολίες χρηματοδότησης των προγραμμάτων».

Η «Αποστολή» στηρίζει τους άνεργους δημοσιογράφους -Με δέματα τροφίμων [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η «Αποστολή» στηρίζει τους άνεργους δημοσιογράφους -Με δέματα τροφίμων [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η «Αποστολή» στηρίζει τους άνεργους δημοσιογράφους -Με δέματα τροφίμων [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η «Αποστολή» στηρίζει τους άνεργους δημοσιογράφους -Με δέματα τροφίμων [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ακόμη, η κ. Αντωνιάδου ανέφερε, ότι πρόθεση είναι να βοηθήσει και η Ένωση οικονομικά ώστε στα δέματα προς τις οικογένειες των ανέργων να περιληφθούν και είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι, καθώς πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που τα στερούνται και αυτά. «Δυστυχώς οι καταστάσεις είναι τραγικές. Η ΕΣΗΕΑ δημιουργήθηκε πριν από εκατό χρόνια διότι υπήρχαν και τότε τεράστια οικονομικά ζητήματα. Ευχόμαστε και ελπίζουμε σύντομα αυτή η κρίση να τελειώσει και εμείς οι δημοσιογράφοι να βγούμε νικητές και από αυτήν τη μάχη», δήλωσε.







Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ