Ξανά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Φέργκιουσον - iefimerida.gr

Ξανά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Φέργκιουσον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μισούρι Τζέϊ Νίξον κήρυξε την πόλη του Φέργκιουσον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάλεσε την εθνοφρουρά να βοηθήσει την αστυνομία γαι την προστασία των κάτοικων και των επιχειρηματιών.

Η πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς αναμένεται η απόφαση για την ποινική δίωξη του αστυνομικού που είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον Μάικλ Μπράουν, ένα νεαρό αφροαμερικανό έφηβο στις 9 Αυγούστου του 2014. Ο θάνατος του νεαρού είχε πυροδοτήσει βίαια επεισόδια πού διήρκεσαν δύο εβδομάδες .

Η αστυνομία υποστήριξε ότι ο νεαρός είχε επιχειρήσει να αρπάξει το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού αλλά οι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο νεαρός ήταν άοπλος και με τα χέρια ψηλά ακολουθώντας τις υποδείξεις των αστυνομικών. Οι αρχές φοβούνται ότι οι αφροαμερικάνοι της πόλης θα αντιδράσουν ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της απόφασης και ειδικότερα αν δεν ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο κυβερνήτης δήλωσε ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις του Αυγούστου αμαυρώθηκαν από τα επεισόδια μιας μερίδας ταραχοποιών και τόνισε: « Εκείνη η εικόνα ασχήμιας δεν αντιπροσωπεύει το Μισούρι και δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φέργκιουσον ταραχέσ ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ