Goldman Sachs: Οι αγορές φοβούνται την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Goldman Sachs: Οι αγορές φοβούνται την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επόμενη μέρα στην Ελλάδα και η επιλογή των πολιτικών που θα ακολουθηθούν μετά τις εκλογές είναι αυτό που ανησυχεί τις αγορές και όχι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σύμφωνα με την Goldman Sachs.


Μάλιστα ο επενδυτικός οίκος πιστεύει πως η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα επεκταθεί και να ενισχυθεί ακόμη από το 2015 και μετά, αφού η δημοσιονομική προσαρμογή μειώνεται σημαντικά. Επιπλέον η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται δίνοντας ώθηση στην κατανάλωση και τις επενδύσεις στο μέλλον. Παράλληλα οι οικονομικές συνθήκες είναι πιθανό να διευκολυνθούν τώρα που οι ασκήσεις αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η δημοσιονομική δυναμική και η δομή του χρέους έχουν θετικές τάσεις, υπό την προϋπόθεση οι ελληνικές κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που είναι συνυφασμένο σε γενικές γραμμές με τις μεταρρυθμίσεις που ζητούνται από τους διεθνείς δανειστές.
Ωστόσο οι αγορές ανησυχούν ότι μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχει συνέχεια της πολιτικής, θα διακοπεί η μεταρρυθμιστική διαδικασία και μπορεί να υπάρξει σύγκρουση με τους εταίρους της Ευρωζώνης. Φυσικά, η πολιτική αστάθεια που δεν θα ακυρώσει την βελτίωση στην ελληνική οικονομία. Ωστόσο, η αστάθεια θα μειώσει την άφθονη ροή κεφαλαίων προς την Ελλάδα που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Goldman Sachs αγορές Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ