Ο Σταύρος Θεοδωράκης για την επέτειο του Πολυτεχνείου - iefimerida.gr

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στα υπόλοιπα κόμματα κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι.

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου ο επικεφαλής του ποταμιού δήλωσε: «Εαν το '73 ήταν στο Πολυτεχνείο ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα γινόταν η εξέγερση. Πρώτον γιατί δεν θα συμφωνούσαν για την ημερομηνία και δεύτερον γιατί δεν θα έλεγχαν τους φοιτητές. Τους ενδιαφέρει να ελέγχουν τα φοιτητικά κινήματα και δεν θα δεχόντουσαν μια ανεξάρτητη, ανεξέλεγκτη εξέγερση.»

Στην συνέχεια της ομιλίας επισήμανε ότι δεν έχουμε σήμερα δικτατορία αλλά, λόγω της κρίσης, μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και ειδικότερα οι νέοι σπρώχνονται στο περιθώριο. Εξηγώντας τους λόγους της παρουσίας του στο Εργαστήριο τόνισε: « Ήρθαμε εδώ στο ειδικό σχολείο για να πούμε ότι είμαστε στο πλευρό τους. Δεν έχουν το διδακτικό προσωπικό που πρέπει, δεν έχουν ψυχολόγους, δεν έχουν νοσηλευτές, έχουν ελλείψεις ακόμα κι από καθηγητές κι εμείς νιώθουμε αυτή τη μέρα την ανάγκη να είμαστε στο πλευρό τους για τον αγώνα τους για την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία».

Πάντως οι δηλώσεις του κ.Θεοδωράκη προκάλεσαν την αντίδραση του εκπρόσωπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη που δήλωσε:« Πρόκειται για μεγάλο ατόπημα και φάουλ. Έπρεπε να ξέρει ο κ. Θεοδωράκης ότι τότε είχαμε χούντα και δεν επέτρεπε να λειτουργούν πολιτικά κόμματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ