Μας έμαθε κάτι: Πώς να κάνουμε την καλύτερη μπριζόλα
Πολλοί τον αμφισβητούν. Είναι ο πρώτος σεφ στον κόσμο που μαγειρεύει και νομίζεις ότι τα χέρια του είναι άπλυτα. Πετάει τις κατσαρόλες στο χώμα και στεγνώνει το σουρωτήρι του πάνω σε πέτρα. Στο τραπέζι μαγειρικής του γίνεται χαμός, στοιβάζει τα φρέσκα λαχανικά με το σφουγγάρι. Κάθεται καταγής και γλύφει τα δάχτυλά του σκουπίζοντάς τα στη συνέχεια στο παντελόνι του. Κάνει, με άλλα λόγια, όσα δεν επιτρέπεται να γίνουν από έναν σεφ comme il faut.
Ωστόσο, κανείς δεν αμφισβητεί την ιδιοφυία του. Εμαθε στους Αγγλους ότι υπάρχουν κι άλλα πιάτα πέρα από το τηγανητό ψάρι με πατάτες. Προσπάθησε να μάθει στους Αμερικανούς ότι υπάρχει ζωή και πέρα από το χάμπουργκερ. Εδειξε στον πλανήτη ότι το να κάνεις πουτίγκα δεν θέλει να είσαι μάγος με πτυχίο από το master chef.
Αυτό όμως που μας έμαθε όλους είναι πώς πραγματικά να ψήνουμε μια μπριζόλα για να είναι ζουμερή και νόστιμη.
Δίνει την εξής συνταγή:
Περίπου 1.30 ώρα πριν ψήσουμε το κρέας το βγάζουμε από το ψυγείο για να πάρει θερμοκρασία δωματίου
Ζεστάνετε ένα ειδικό τηγάνι για μπριζόλα για 25 λεπτά πριν
Βάλτε λίγο λάδι και βούτυρο αλλά προσπαθήστε να μην καούν
Ρίξτε τη μπριζόλα και να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να την ψήσετε για πάνω από 8 λεπτά
Ο Jamie Olinver φτιάχνει ένα ειδικό ματσάκι από αρωματικά φυτά και χτυπάει τη μπριζόλα όσο ψήνεται
Μόνο όταν βγει η μπριζόλα από τη φωτιά αλατίστε με χοντρό αλάτι και πιπερώστε
Ποτέ αλάτι από πριν
Το κρέας του είναι ροζέ, ζουμερό και πεντανόστιμο
Ο ίδιος κόβει τη μπριζόλα σε φετούλες και τότε αλατίζει
Σερβίρει τη μπριζόλα με σαλάτα και πατατούλες σιγοτηγανισμένες