Γερμανία: Παίκτης επέστρεψε στα γήπεδα μετά από τρία εμφράγματα - iefimerida.gr

Γερμανία: Παίκτης επέστρεψε στα γήπεδα μετά από τρία εμφράγματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντάνιελ Ένγκελμπρεχτ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξε φορώντας έναν φορητό απινιδωτή, προκαλώντας τεράστια συγκίνηση σε όλο τον κόσμο.

Ο 24χρονος επιθετικός των Κίκερς Στουτγκάρδης είχε αναγκαστεί να σταματήσει την ενεργό δράση όταν τον Ιούλιο του 2013 λιποθύμησε μέσα στο γήπεδο έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή. Στους 16 μήνες που ακολούθησαν υπέστη τρία εμφράγματα και υποβλήθηκε σε τέσσερις επεμβάσεις με τους θεράποντες ιατρούς να του κόβουν κάθε ελπίδα για επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους. Ωστόσο αυτός δεν το έβαλε κάτω.

Το απόγευμα του Σαββάτου κι ενώ βρισκόταν στον πάγκο, πήρε εντολή να κάνει ζέσταμα και λίγα λεπτά πέρασε αλλαγή στη νίκη των Κίκερς Στουτγκάρδης επί της Ράβενσμπεργκ με σκορ 1-0. Φορούσε έναν ειδικό φορητό απινιδωτή, μια συσκευή που όταν ανιχνεύει μια απειλητική ταχυκαρδία, κάνει ένα μικρό ηλεκτροσόκ στην καρδιά, ώστε να αποκατασταθεί ο καρδιακός ρυθμός και αγωνίστηκε χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα.

Γερμανία: Παίκτης επέστρεψε στα γήπεδα μετά από τρία εμφράγματα  | iefimerida.gr 0

«Πάλεψα με τον θάνατο όταν κανείς δεν περίμενε να τα καταφέρω. Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου» τόνισε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε «Είμαι τυχερός που ζω. Άλλοι στην κατάστασή μου θα είχαν πεθάνει. Η καλύτερη θεραπεία είναι να πηγαίνω κάθε μέρα στο γήπεδο και να προπονούμαι. Πρέπει να αρχίσω να εμπιστεύομαι το κορμί μου ξανά».

Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο προπονητής της ομάδας του, Χορστ Στέφεν, ο Ένγκελμπρεχτ παρακολουθείτε από ψυχολόγο προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού που τον πιάνουν από την ημέρα που ξεκίνησε να πολεμά με την καρδιά του!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ