Η Βρετανία πιέζει τα social media να πάρουν μέτρα κατά των Τζιχαντιστών - iefimerida.gr

Η Βρετανία πιέζει τα social media να πάρουν μέτρα κατά των Τζιχαντιστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι οι εταιρείες παροχής ίντερνετ έχουν κοινωνική ευθύνη όσον αφορά την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.

Η προπαγάνδα των φανατικών ισλαμιστών έχει κυριεύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και τοYoutube. Αυτό αναγκάζει τις κυβερνήσεις να ζητήσουν επιπλέον μέτρα από τους υπεύθυνους των μέσων και τις εταιρείες παροχής ίντερνετ. «Στη Βρετανία πιέζουμε τις εταιρείες να κάνουν περισσότερα όπως η ενίσχυση των φίλτρων έρευνας, η βελτίωση των μηχανισμών αναφοράς και πιο άμεση αντίδραση στην διαγραφή του προπαγανδιστικού περιεχόμενου» δήλωσε ο κ. Κάμερον μιλώντας στη Βουλή της Αυστραλίας.

Η κυβέρνηση πιέζει τις εταιρείες να δημιουργήσουν ένα «κουμπί» με το οποίο το κοινό θα μπορεί να καταγγέλλει άμεσα αναρτήσεις που περιέχουν υλικό που εξυμνεί την δράση των φανατικών. Οι μεγάλες εταιρείες παροχής ίντερνετ συναινούν στην δημιουργία αυτού του μηχανισμού άμυνας ενάντια στην προπαγάνδα των εξτρεμιστών. Ωστόσο το σχέδιο παρουσιάζει προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής καθώς οι ομάδες των φανατικών χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι απολύτως νόμιμα.

Προς το παρόν η βρετανική κυβέρνηση αρκείται στην δράση μιας αντιτρομοκρατικής ομάδας που ειδικεύεται στο να αποσύρει από το διαδίκτυο αναρτήσεις με περιεχόμενο που συνδέεται με την τρομοκρατία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ίντερνετ τρομοκρατία Κάμερον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ