Δεν παραιτείται ο Σαρρής - «Ηγετική» ομιλία Καραγκούνη στους διεθνείς - iefimerida.gr

Δεν παραιτείται ο Σαρρής - «Ηγετική» ομιλία Καραγκούνη στους διεθνείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου βρίσκεται στα Χανιά όπου προετοιμάζεται για το φιλικό με τη Σερβία το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο οι εξελίξεις όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και την προεδρία της ΕΠΟ τρέχουν.

Ο Γιώργος Σαρρής δεν επιβεβαίωσε τα σενάρια που τον ήθελαν να παρατείται από την προεδρία της ΕΠΟ αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επιλογή του Κλάουντιο Ρανιέρι και την κακή πορεία της ομάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό που θέλει όμως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι να αναλάβει τις ευθύνες τους και να απολογηθεί στο ΔΣ ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης. Αν δεν καταφέρει να τον πάρει, τότε το ΔΣ θα συγκαλέσει εκλογές προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ενώ μέχρι να συμβεί αυτό, χρέη προέδρου θα εκτελεί ο σημερινός αναπληρωτής, Γιώργος Βούρβαχης.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι επαφές για τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό. Από την ΕΠΟ εξακολουθούν να διαψεύδουν τις διαπραγματεύσεις με τον Τζιοβάνι Τραπατόνι παρά τις τελευταίες δηλώσεις του Ιταλού και προσανατολίζονται σε άλλες λύσεις. Πάντως είναι βέβαιο ότι η πρόσληψη θα γίνει πριν τον ερχομό του νέου έτους.

«Ηγέτης» Καραγκούνης

Ο μόνος που έχει μείνει αυτή την στιγμή να παλεύει με τα κύματα μέσα στην Εθνική, είναι ο Γιώργος Καραγκούνης. Μετά την παραίτηση του Γιάννη Μπεθάνη, ο «Κάρα» ανέλαβε χρέη Γενικού Διευθυντή όλων των εθνικών ομάδων και αυτές τις μέρες έχει ρίξει όλο το βάρος των προσπαθειών του στο ψυχολογικό κομμάτι. Στην τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση της αποστολής χθες για τα Χανιά, ο Καραγκούνης μάζεψε όλους τους παίκτες της αποστολής και με λίγα λόγια προσπάθησε να τους μεταφέρει τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα ώστε να μειωθεί η ζημιά.

Για να κάνεις πρωταθλητισμό και να έχεις διάρκεια στην καριέρα σου χρειάζονται τέσσερα πράγματα. Τρέλα για ποδόσφαιρο, χαρακτήρας, νοοτροπία και θυσία για όλους. Πρέπει να τα αποκτήσουμε όλα αυτά εάν θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση» ανέφερε ο Καραγκούνης, ο οποίος έχει την συμπαράσταση όλων των συμπαικτών του από την ομάδα του 2004, η οποία αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα εκείνοι, οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του και του άναψαν το πράσινο φως στην περίπτωση που ο Καραγκούνης χρειαστεί το οτιδήποτε.

Λίγο αργότερα μάλιστα, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή βρέθηκε και ο Γιώργος Σαμαράς. Ο Έλληνας επιθετικός της Γουέστ Μπρόμιτς αν και ήταν εκτός αποστολής από τον Ρανιέρι, πήγε στο ξενοδοχείο προκειμένου να μιλήσει με τους παλιούς και νέους της ομάδας και να βοηθήσει και αυτός στην ανύψωση του ηθικού. Η Εθνική ομάδα τις τελευταίες ώρες βγάζει μια συσπείρωση, η οποία σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, είχε χαθεί μετά το Μουντιάλ.

Αποχαιρέτισε ο Ρανιέρι

Εν τω μεταξύ το απόγευμα της Κυριακής ο Κλάουντιο Ρανιέρι πέρασε από το ξενοδοχείο και αποχαιρέτισε έναν-έναν τους παίκτες του φιλώντας τους σταυρωτά, χωρίς όμως να μιλήσει για τα αίτια των κακών εμφανίσεων. Ο Ιταλός αποχώρησε με όλους τους βοηθούς του, βάζοντας τελικά στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 400,000 ευρώ ως αποζημίωση.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ