Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα συμβάλλει στην προοδευτική διακυβέρνηση - iefimerida.gr

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα συμβάλλει στην προοδευτική διακυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ζητούμενο την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, -στη βάση πάντα των προγραμματικών συμφωνιών-, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης άνοιξε τα χαρτιά του και από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής έθεσε ως ξεκάθαρο στόχο, το κόμμα του να συμβάλλει "στην πολιτική αλλαγή και στην προοδευτική διακυβέρνηση".

Ο ίδιος μάλιστα τάχθηκε υπέρ της διαμόρφωσης μιας "πολιτικής συμπαράταξης" όπως την ονόμασε, στην οποία "η ΔΗΜΑΡ θα συμμετέχει με το δικό της στίγμα σε μια ευρύτερη προοδευτική συμμαχία".

Προϋποθέσεις για αυτήν είπε, πως είναι "η συνάντηση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, της ριζοσπαστικής αριστεράς".

Σ'αυτό το πλαίσιο η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει ισότιμα στο διάλογο με κόμματα, με ανεξάρτητες κινήσεις, με ανένταχτους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, για να εξασφαλιστεί η ισχυρή παρουσία μιας τέτοιες συμπαράταξης στις πολιτικές εξελίξεις, σημείωσε.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει νέα πνοή στα πράγματα

Εξαπολύοντας "πυρά" σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει νέα πνοή στα πράγματα. "Είναι προσκολλημένη σε συντηρητικές πολιτικές και σε μια λογική "πρώτα υλοποιώ τις δεσμεύσεις, μετά ζητώ κάποια πράγματα και υποχωρώ γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς", είπε.

Προέβλεψε δε, ότι η τελική αξιολόγηση του υφιστάμενου προγράμματος από την τρόικα, η νέα συμφωνία με τους εταίρους και οι παράμετροι αυτής, καθώς και η διευθέτηση του δημοσίου χρέους παραμένουν ανοικτά ζητήματα μεγάλης σημασίας, τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη νέα φάση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ να ξέρει ότι το μνημόνιο δεν καταργείται με ένα νόμο

Ασκώντας τέλος, κριτική και στον... δυνάμει κυβερνητικό εταίρο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την κατάργησή του με ένα νόμο" τονίζοντας πως όλα τα ανοικτά θέματα θα τα βρει μπροστά της η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ