Τσίπρας από Μαδρίτη: Το κακό είναι ότι κυβερνούν ακόμη, το καλό είναι ότι θα γίνουμε κυβέρνηση - iefimerida.gr

Τσίπρας από Μαδρίτη: Το κακό είναι ότι κυβερνούν ακόμη, το καλό είναι ότι θα γίνουμε κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το κακό νέο είναι ότι εξακολουθούν να κυβερνούν μειοψηφικά κόμματα. Το καλό είναι ότι πολύ σύντομα θα γίνουμε κυβέρνηση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Μαδρίτη. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό πρόβλημα» το δημόσιο χρέος της χώρας εξηγώντας ότι επιχειρεί να οικοδομήσει συμμαχίες με τις χώρες του Νότου.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας Cayo Lara και τον γ.γ. του ΚΚ Ισπανίας και πρόεδρο της ΚΟ της Ενωμένης Αριστεράς Jose Luis Centella, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα μετεφέρει ένα κακό και ένα καλό νέο στους ισπανούς συντρόφους του.

«Το κακό νέο είναι ότι ακόμα στην Ελλάδα κυβερνούν δυο κόμματα που δεν έχουν καμία ανοχή από τον ελληνικό λαό, που είναι μειοψηφικά, και που θέλουν να συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτικές μνημονίου. Το καλό νέο, όμως, είναι ότι πολύ σύντομα στην Ελλάδα θα υπάρξει πολιτική αλλαγή, κι ότι το 2015 θα σταματήσει στην Ευρώπη η λιτότητα από την Ελλάδα κι από μια αριστερή, ριζοσπαστική, προοδευτική κυβέρνηση, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε με έμφαση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε και το διάγγελμα Σαμαρά μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη: «Δεν ξέρω αν πρέπει κανείς να κλάψει ή να γελάσει αλλά, αυτά τα κόμματα, παρότι δημιούργησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια 1,5 εκατομμύρια άνεργους και 3 εκατομμύρια φτωχούς, σήμερα πανηγυρίζουν γιατί –λέει- φέρανε την ανάπτυξη. Ενώ η κοινωνία στενάζει».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει χάσει πλέον κάθε κύρος και αξιοπιστία στον ελληνικό λαό» και σχολίασε το αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ: «Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί με την τρόικα ούτε τους νόμους που η ίδια ψηφίζει, κι έρχεται μέσα σε λίγες μέρες να τους αλλάξει, παίρνοντας μάλιστα μόλις 147 ψήφους στο κοινοβούλιο, δεν μπορεί να δίνει καμία αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να διαπραγματευτεί με την τρόικα το μεγάλο και κρίσιμο θέμα του χρέους» τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «το ζήτημα του χρέους δεν είναι ελληνικό,αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης» και εξήγησε ότι για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτεί συμμαχίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα, όμως, στην περιφέρεια και στο νότο. «Ετσι. ώστε να διεκδικήσουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, μέσα από την ριζική απομείωση του χρέους, και, βεβαίως, από την διεκδίκηση ευρωπαϊκών αναπτυξιακών κονδυλίων, προκειμένου να ξαναγυρίσει στην Ευρώπη η κοινωνική συνοχή, η ισόρροπη ανάπτυξη» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί, ο πρόεδροςτου ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει ομιλία ως επίτιμος προσκεκλημένος στο ιδρυτικό συνέδριο του Podemos.

Την Κυριακή στη Φλωρεντία, ο Αλ. Τσίπρας θα μιλήσει στο διήμερο συνέδριο του Transform Europe! με τίτλο "Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία" και συγκεκριμένα στον θεματικό κύκλο "Η Ευρώπη, η λιτότητα, η Τρόικα, η κρίση της σοσιαλδημοκρατίας και η σχέση με τα συνδικάτα", στις 4 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ