Υπεγράφη η σύμβαση για το Ελληνικό - iefimerida.gr

Υπεγράφη η σύμβαση για το Ελληνικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του «φιλέτου» στο Ελληνικό, έγινε την Παρασκευή με την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας του 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» από την «Lamda Development».

Την ανακοίνωση της συμφωνίας έκαναν όσο η Lamda Development όσο και το ΤΑΙΠΕΔ και πλέον αναμένεται η ανακοίνωση έναρξης έργων στο χώρο. Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, με επιτυχία «μια απαιτητική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη με τις πλέον αυστηρές δικλίδες ασφαλείας για το Δημόσιο και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας».

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης πώλησης, στο τίμημα των 915 εκατ. ευρώ προστίθεται και επιπλέον ποσό ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που δεσμεύεται να καταβάλλει η εταιρία για την υλοποίηση των απαραιτήτων έργων σε επίπεδο υποδομών. Μετά την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης πώλησης του 100% των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στην Εταιρεία Lamda Development Α.Ε., ολοκληρώνεται με επιτυχία μια απαιτητική διεθνής διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη με τις πλέον αυστηρές δικλίδες ασφαλείας για το Ελληνικό Δημόσιο και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικό σύμβαση Lamda Development
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ