Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης λένε «ναι» στο ηλεκτρονικό εισιτήριο των συγκοινωνιών - iefimerida.gr

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης λένε «ναι» στο ηλεκτρονικό εισιτήριο των συγκοινωνιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολίτες και φορείς της Θεσσαλονίκης ψηφίζουν «ναι» στο ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, όπως αναφέρεται στο αποτέλεσμα της έρευνας του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Το αποτέλεσμα γνωστοποίησε η συγκοινωνιολόγος και συνεργάτιδα του ΣΑΣΘ, Χρύσα Βίζμπα.

Ειδικότερα, όπως τόνισε στην διημερίδα του ΣΑΣΘ, με τίτλο «Οι δημόσιες μεταφορές στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την αστική κινητικότητα», σε επίπεδο φορέων το 85% εξέφρασε θετική άποψη, το 69% θεωρούν ότι θα βελτιώσει την προσφορά των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη και θα ενθαρρύνει την πρόσθετη χρήση τους, ενώ το 4% θεωρεί ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες ένα τέτοιο σύστημα δε θα βοηθήσει. Σε επίπεδο πολιτών, όπως ανέφερε, το 31% δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο - έξυπνη κάρτα σε κάθε μετακίνηση, ενώ το 33% στις περισσότερες. Το 83% δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει πιο εντατικά τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Μεταξύ άλλων, η ίδια σημείωσε ότι «βάσει της διεθνούς εμπειρίας, η εφαρμογή τέτοιων συστημάτων οδήγησε σε αύξηση της επιβατικής κίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς μεταξύ 6% - 12%, ενώ σε ορισμένα μέσα η αύξηση έφτασε μέχρι και 40%. Η αύξηση των εσόδων ήταν 1% - 12,6%».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ