Παραπέμπονται στο εδώλιο τρεις γιατροί στην Θεσσαλονίκη για μαζική δωροδοκία - iefimerida.gr

Παραπέμπονται στο εδώλιο τρεις γιατροί στην Θεσσαλονίκη για μαζική δωροδοκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις καθηγητές Πανεπιστημίου, με ειδικότητα στην ορθοπεδική, παραπέμπονται από τις δικαστικές αρχές για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παθητική δωροδοκία εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με το βούλευμα υπ'αριθμόν 813/2014 η ζημιά που προκλήθηκε στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα που υπηρετούσαν οι κατηγορούμενοι ανέρχεται στα 2 εκατ ευρώ για το διάστημα 2000-2006 και το προσωπικό τους όφελος ήταν της τάξεως του 1,5 εκατ ευρώ. Πρόκειται για ποσά που αφορούσαν τις προμήθειες ορθοπεδικών υλικών για τα νοσηλευτικά ιδρύματα «Γενννηματάς», «Παπανικολάου» και «Ιπποκράτειο».

Οι ορθοπεδικοί προωθούσαν τα υλικά της συγκεκριμένης εταιρείας εξασφαλίζοντας για τους ίδιους «δώρο» της τάξεως του 20% της αξίας τους , ποσό που κάλυπτε η εταιρεία παρουσίαζόντας υπερκοστολογημένα τιμολόγια κατά 35%.

Τα στοιχεία προέκυψαν από το άνοιγμα των λογαριασμών των γιατρών που παρουσίαζαν ποσά μη δικαιολογημένα σε σχέση με την φορολογική τους δήλωση. Οι γιατροί απολάμβαναν και άλλων προνομίων όπως ταξίδια, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, σε προορισμούς του εξωτερικού.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γιατροί μίζες Δικαιοσύνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ