Δυσαρέσκεια Καμίνη -Μιλά για «αδικαιολόγητη βία από την Αστυνομία» - iefimerida.gr

Δυσαρέσκεια Καμίνη -Μιλά για «αδικαιολόγητη βία από την Αστυνομία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαρακτηρίζοντας λυπηρό φαινόμενο τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο μίλησε για αναίτια βία από την πλευρά της Αστυνομίας και εμφανίστηκε προβληματισμένος για τον τρόπο που λειτουργεί.


Ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων:

«Υπήρξε αδικαιολόγητη βία από την Αστυνομία, όμως θα πρέπει να απαντήσουν οι δημοτικές παρατάξεις εάν συμφωνούν με τις καταλήψεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Να πουν την άποψή τους εάν συμφωνούν να εορτάζεται η επέτειος του Πολυτεχνείου με καταλήψεις σε σχολές... Η κατάληψη είναι ένα λυπηρό φαινόμενο και δεν είναι τρόπος που πρέπει να τιμάται η φοιτητική εξέγερση του '73. Το Πολυτεχνείο έγινε εναντίον της χούντας. Σήμερα δεν έχουμε χούντα. Μπορεί να υπάρχουν διάσπαρτα φαινόμενα αυταρχισμού, αλλά δεν μπορεί να καταργούνται δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα και να εμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών με το κλείσιμο των σχολών.


Η Αστυνομία συχνά λειτουργεί υπέρμετρα και το έχουμε δει με το κλείσιμο όλου του κέντρου της Αθήνας σε περιπτώσεις διαδηλώσεων. Δεν είναι όμως κατάλληλος τρόπος απότισης τιμής το να καταλαμβάνονται πανεπιστήμια ή να κλείνουν σχολεία. Έτσι εμποδίζεται η εκπαιδευτική λειτουργία και το δικαίωμα στη μόρφωση. Όσο η χώρα δεν έχει εκπαίδευση, δεν θα έχει παιδεία. Όσο δεν έχει παιδεία, τόσο δεν θα έχει πολιτισμό. Και οι χώρες που δεν έχουν πολιτισμό δεν έχουν μέλλον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ