Σαμαράς: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία - iefimerida.gr

Σαμαράς: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Κοινοβουλευτική τετραετία θα εξαντληθεί» διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος εκτιμώντας ότιι στις αρχές του 2017 η χώρα θα έχει καινούργιο συνταγματικό πλαίσιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να προσθέσει ένα ακόμη επιχείρημα για την ανάγκη να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο, υποστήριξε ότι ένας λόγος παραπάνω είναι για να μην διακοπεί η διαδικασία Συνταγματικής αναθεώρησης. «Αν την διέκοπταν, θα αφαιρούσε από τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα από την ελληνική νεολαία, το δικαίωμα στη νέα εποχή που ζούμε, να αναπτύξουν ελεύθερα τα όνειρά τους και με τη βοήθεια ενός μεταρρυθμιστικού σύγχρονου, καινοτόμου, καινούργιου Συντάγματος» σημείωσε.

Μάλιστα υποστήριξε ότι «ένα αληθινό πεδίο συναίνεσης είναι να εκλέξουμε όλοι μαζί τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ώστε όλα να γίνουν πιο γρήγορα, πιο ομαλά και πιο δημοκρατικά».

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την αλλαγή του Συντάγματος ως την «κορυφαία μεταρρύθμιση» επιστέγασμα «όλων αυτών που έχουν «ήδη γίνει κι αυτών που προγραμματίζονται από δω και στο εξής». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Ελλάδα να έχει αλλάξει εντελώς και πρόσωπο και σελίδα και δυναμική, χωρίς την ομίχλη της αστάθειας, των κλυδωνισμών και της ακυβερνησίας».

Ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ θα καταθέσει τη δική της πρόταση αλλά σημείωσε πως «προσβλέπουμε σε διάλογο με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Και θεωρούμε τη συμβολή τους απαραίτητο συστατικό στοιχείο μιας αναθεώρησης των διατάξεων του καταστατικού μας Χάρτη».

Αφού έκανε μια αναδρομή στο 40 χρόνια ζωής του Συντάγματος, έκανε λόγο για την μακροβιότερη, στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους, συνεχή περίοδο δημοκρατικής διακυβέρνησης της Χώρας. Ζήτησε να μην υποτιμάται αυτό καθώς «αυτό που σήμερα όλοι θεωρούμε ως «δεδομένο», για πάρα πολλά χρόνια ήταν ζητούμενο στον τόπο μας. Κι αυτό που σήμερα θεωρούμε «αυτονόητο», κάποτε ήταν «άπιαστο όνειρο»: Να έχει, δηλαδή, η χώρα ομαλό κοινοβουλευτικό πολίτευμα!».

Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά τη Χούντα, είπε πως το Σύνταγμα με το οποίο προικοδότησε την Ελληνική Δημοκρατία, «συνδυάζει αρμονικά το φιλελευθερισμό, δηλαδή τη διαφύλαξη της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας των Ελλήνων πολιτών μέσω των αντίστοιχων δικαιωμάτων, με ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος δικαίου». Σημείωσε δε πως «οι τρεις αναθεωρήσεις του Συντάγματος που ακολούθησαν τις επόμενες δεκαετίες, προσάρμοσαν τις πολιτειακές μας ανάγκες στη νέα κοινωνική πραγματικότητα», αν και – όπως είπε - «δεν το έκαναν πάντα με τον καλύτερο τρόπο».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Παυλόπουλος, Μανδρέκα, Νεράτζης, Στυλιανίδης,Ταλιαδούρος,Τζαβάρας, Παναγιωτόπουλος, Κεφαλλογιανης,Τσαβδαρίδης

Σαμαράς: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία  | iefimerida.gr 0
Σαμαράς: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία  | iefimerida.gr 1
Σαμαράς: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ