OHE: Εχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ευθύνεται για μαζικές θηριωδίες σαν τους Ναζί - iefimerida.gr

OHE: Εχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ευθύνεται για μαζικές θηριωδίες σαν τους Ναζί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έπειτα από τη συλλογή αρκετών αποδεικτικών στοιχείων, ο ΟΗΕ είναι σε θέση να καταδείξει τον δικτάτορα της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ως υπεύθυνο για μαζικές θηριωδίες και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτό αποκάλυψε στα διεθνή Μέσα ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ Μαρζούκι Νταρουσμάν. Όπως αναφέρει ο Guardian, υπάρχουν πλέον πάρα πολλά στοιχεία που δείχνουν πως ο Ουν ευθύνεται για μαζικές θηριωδίες στη χώρα του και για πλήθος άλλων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η έρευνα του ΟΗΕ, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, κάνει λόγο για συστηματικά βασανιστήρια, πείνα και δολοφονίες εντός της Β. Κορέας που συγκρίνονται με τις θηριωδίες των Ναζί.

Η έκθεση ήταν σε θέση να επισημάνει κατηγορηματικά την ευθύνη και την ενοχή γι' αυτές τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι μπορεί να συγκεκριμενοποιήσει τον βασικό ένοχο και αυτός είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σημειώνει ο Νταρουσμάν. Επί του παρόντος, από τη μεριά του ΟΗΕ έχει συνταχθεί ψήφισμα (το υποστηρίζουν η ΕΕ και η Ιαπωνία) που ζητάει την παραπομπή της Βόρειας Κορέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μόνο που το όνομα του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αναφέρεται.

Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα απέρριψε την έρευνα των Ηνωμένων Εθνών, ως ένα μέρος του σχεδίου των ΗΠΑ που έχει στόχο την καταστροφή του πολιτικού συστήματος της χώρας. Το σχέδιο ψηφίσματος, κατά πάσα πιθανότητα, θα πάει σε μια επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, το συντομότερο την επόμενη εβδομάδα. Εάν εγκριθεί, θα τεθεί σε ψηφοφορία στη γενική συνέλευση τον επόμενο μήνα. Για το τυπικό της υπόθεσης, μόνο το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας μπορεί να παραπέμψει τη Β. Κορέα στο Ποινικό Δικαστήριο, όμως σε αυτή την περίπτωση, λένε οι αναλυτές, η Κίνα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ασκούσε βέτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΗΕ ναζί Κιμ Γιονγκ Ουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ