ΣτΕ: Τα αυθαίρετα που έχουν κριθεί τελεσίδικα κατεδαφιστέα θα πρέπει να γκρεμίζονται - iefimerida.gr

ΣτΕ: Τα αυθαίρετα που έχουν κριθεί τελεσίδικα κατεδαφιστέα θα πρέπει να γκρεμίζονται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νόμιμο και συνταγματικό έκρινε σύμφωνα με πληροφορίες η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψή της τον τελευταίο νόμο 4178/2003, για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με μία μόνο εξαίρεση.

Συγκεκριμένα, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντίθετη στο άρθρο 26 του συντάγματος η διάταξη του νόμου που προβλέπει ότι μπορούν να τακτοποιηθούν τα ακίνητα που έχουν κριθεί αυθαίρετα και κατεδαφιστέα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Συνεπώς, όσα ακίνητα έχουν κριθεί κατεδαφιστέα, θα πρέπει, σύμφωνα με το ΣτΕ να κατεδαφίζονται.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει κάτοικοι του Αμαρουσίου, που ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος διεκπεραίωσης, για την υπαγωγή στο νόμο που αφορά τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ