Παυλόπουλος: Οποιος επιχειρήσει πρόωρες εκλογές θα τινάξει στον αέρα τη συνταγματική αναθεώρηση - iefimerida.gr

Παυλόπουλος: Οποιος επιχειρήσει πρόωρες εκλογές θα τινάξει στον αέρα τη συνταγματική αναθεώρηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πρόωρες εκλογές με τη συνταγματική αναθεώρηση επιχειρεί να συνδέσει ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της επιτροπής Αναθεώρησης, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος με δηλώσεις του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι όποιος επιχειρήσει πρόωρες εκλογές, θα τινάξει στον αέρα την συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε επίσης ότι από την Πέμπτη αρχίζει τις εργασίες της η επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε περίπου δεκαπέντε ημέρες θα καταθέσει την πρότασή της στη Βουλή για τα άρθρα που προτείνει να αναθεωρηθούν. Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, μόλις κατατεθεί η πρόταση με τις 50 υπογραφές βουλευτών αναμένεται να συσταθεί και η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία θα μελετήσει τις προτάσεις των κομμάτων και έπειτα από ψηφοφορία θα αποφασίσει ποια άρθρα θα τεθούν από την ερχόμενη Βουλή προς αναθεώρηση.

Αυτό ωστόσο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής χρειάζεται τουλάχιστον 6-7 μήνες για να ολοκληρώσει το έργο της, κάτι που σημαίνει ότι αν προκληθούν εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, τότε η διαδικασία θα τιναχτεί στον αέρα, οι εργασίες της επιτροπής θα ανασταλούν και όλη η διαδικασία θα πρέπει να αρχίσει από την αρχή με αποτέλεσμα η επόμενη Βουλή να μην είναι αναθεωρητική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη «γαλάζια» ομάδα που θα διαμορφώσει το κείμενο πρότασης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι σίγουρα οι Προκόπης Παυλόπουλος, Τάσος Νεράντζης, Κώστας Τζαβάρας και Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να ολοκληρωθεί το παζλ. Πιθανοί υποψήφιοι για μέλη της Επιτροπής είναι και οι νομικοί Κώστας Καραγκούνης, Θανάσης Πλεύρης και Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ